Luksuzni holandski brodovi uskoro u Srbiji

Holandska kompanija "Vahali Service & Marine" pregovara sa potencijalnim velikim klijentom iz Evrope o izgradnji broda u Srbiji namenjenog samo za plovidbu Dunavom.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 04.08.2011.

20:02

Default images

Na svečanosti povodom krštenja i porinuća putničkog broda "MPS Antonio Beluči", u beogradskom brodogradilištu, iz pomenute firme je rečeno da će za taj posao morati da se modifikuje navoz na brodogradilištu, da bi brod dugačak 135 metara i širok 16 metara, mogao da se izgradi na toj lokaciji iz jednog dela.

Na poslu će biti zaposleno najmanje još oko 100 ljudi. "Vahali" je navodno veoma zadovoljan radnicima u Srbiji, njihovom sposobnošću i mogućnostima da naprave brodovi veoma visokog kvaliteta, možda čak i bolji nego u Holandiji.

Ambasador Kraljevine Holandije u Beogradu Laurent Luis Stokvis je kazao da je kompanija "Vahali Service & Marine" na korak do izgradnje kompletiranih brodova u Srbiji.

Brod za rečnu plovidbu "Antonio Belluči", koji je krstila supruga ambasadora Odilia Stokvis, dugačak je 110 m i širok 11,4 m, a njegova izgradnja je počela u februaru.

Čelični trup će sutra krenuti u Holandiju na završnu doradu. Putnički brod "Antonio Belluči", predviđen za luksuzna krstarenja od Amsterdama do Crnog mora, moći će da ugosti 140 putnika u 70 kabina, imaće 30 članova posade, a biće spreman za upotrebu od marta 2012.

Vrednost radova u Srbiji iznosi četiri miliona evra, a posle kompletnog završetka brod će vredeti 14 miliona evra.

Vlasnik broda "Antonio Belluči" je Holanđanin Ton Van Henkst, bivši kapetan koji danas poseduje sopstvenu flotu putničkih brodova za luksuzna krstarenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

23 h

Podeli: