Otvorila agenciju pa letovanje pretvorila u noćnu moru: Pokrenut postupak

Opštinski sud Banovići potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva u Tuzli protiv 24-godišnje Amine Đerzić iz Banovića, zbog postojanja osnovane sumnje da je kao osnivačica i direktorka Turističke agencije Diamond Travel iz Banovića počinila produženo krivično delo prevara, navode tamošnji mediji.

Izvor: B92

Utorak, 24.01.2023.

12:12

Otvorila agenciju pa letovanje pretvorila u noćnu moru: Pokrenut postupak
Foto: goffkein.pro/Shutterstock

Iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona su objasnili na koji način je izvršena prevara, istakavši da je Đerzić je optužena da je u periodu od marta do jula 2021. godine, kao osnivačica i direktorka spomenute turističke agencije, koju je registrovala tek u junu 2021., stupala u kontakte sa većim brojem osoba.

Te osobe su, kako su pojasnili, bile zainteresovane za letovanje u Turskoj, Crnoj Gori i BiH te ih je Đerzić dovodila u zabludu da će turistički aranžmani koje odaberu biti i realizovani, iako nije imala nameru to i da učini.

"Tako je u navedenom periodu oko 180 osoba izvršilo uplate celokupnih iznosa za usmeno dogovorene aranžmane za letovanje na bankovni račun optužene ili njenog muža ili su izvršili gotovinske uplate, a optužena je novac prisvajala za sebe, ne uplaćujući novac hotelima ili drugim turističkim agencijama, zbog čega oštećeni nisu realizovali ni jedan uplaćeni turistički aranžman", naveli su iz Kantonalnog tužilaštva u Tuzli.

Đerzić je optužena da je prevarama sebi pribavila imovinsku korist i oštetila veći broj osoba u iznosu od oko 235 hiljada KM, odnosno, preko 120 hiljada evra.

Tužilaštvo je istražne radnje provelo sa Sektorom kriminalističke policije MUP-a TK, Odsek za borbu protiv privrednog kriminala i korupcije i Odeljenjem kriminalističke policije PU Banovići.

Tokom istrage su obavljena i relevantna veštačenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: