Turisti razočarani: "Milano pun Kineza, Atina zapuštena, a Dubrovnik..."

Jedan od najboljih načina za izbegavanje turističkih zamki na putovanjima je čitanje knjiga ili foruma na kojima putnici dele savete, fotografije i iskustva, a upravo na Reditu možete pronaći diskusije o evropskim gradovima koji najviše iznenađuju, bilo prijatno ili neprijatno.

Izvor: pun kufer

Utorak, 20.09.2022.

09:04

Turisti razočarani:
Foto: Profimedia

Na primer, korisnici Redita napominju kako je Plovdiv u Bugarskoj nepravedno zanemaren te kako je tamo mnogo bolje otići nego u Sofiju.

Na popisu gradova koji su neprijatno iznenadili našao se Dubrovnik, prvenstveno zbog gužvi i premalo mesta za provod, kao i Cirih zbog nepristupačnih ljudi. Forumaši su savetovali da se poseti Dubrovnik u proleće, kada nema gužvi, cene su povoljnije, a vreme toplo. Forumaš Lev Kovač iz Austrije preporučuje Pariz, Valensiju i Mančester, ali Atina i Liverpul mu se nisu svideli.

"U Atini se može naći dosta zanimljivih mesta, ali je većim delom zapuštena, a Liverpul mi je siv i depresivan", piše Lev.

Leopardo preporučuje Beč, "najčistiji grad koji je ikada posetio", zatim i Veneciju, bez obzira na turiste, ali Zakopane u Poljskoj nikome ne bi savetovao da posećuju. "U Milanu me iznenadila velika kineska zajednica, kao i najstarija kineska četvrt u Evropi, gde sam jeo ukusnu kinesku hranu", piše Neo-Turgor iz Nemačke. Ostali forumaši su rekli kako milanska kineska četvrt nudi odlična mesta na kojima se može jesti, kao što je na primer Ravioleria Sarpi.

"Napulj me pozitivno iznenadio. Iako je haotičan i prljav, a saobraćaj je noćna mora, mislim da je poseban, ima vrlo kul vajb i naročitu lepotu. Negativno iznenađenje bio je Brisel. Uzimajući u obzir da je to neslužbeno prestonica Evrope, šteta je što su neki delovi grada zapušteni i ružni", kaže korisnik Redita iz Nemačke, koji je nahvalio i Varšavu, u kojoj je živeo godinu dana kao student. Iznenadila ga je čistoća ulica, kao i zanimljiva mešavina istorije i modernih obeležja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

14 h

Podeli: