Gardijan dao pravi sud o tri hrvatske plaže – trebaće vam zaštitne cipele

Gardijan je sastavio listu 40 najboljih plaža za 2022. na kojoj su se našle i tri hrvatske. Hrvatske plaže često nalaze svoje mjesto na raznim svjetskim listama, a ovog puta putopisci su izdvojili lokacije na Lošinju, Pelješcu i Paklenim otočima.

Izvor: B92

Sreda, 03.08.2022.

11:28

Gardijan dao pravi sud o tri hrvatske plaže – trebaće vam zaštitne cipele
Foto:EPA/ STRINGER

Na Lošinju su izdvojili uvalu Krivica, o kojoj Gardijan piše:

"Možda ono što šljunkovitu plažu u Krivici čini posebnom jeste činjenica da morate 30 minuta hodati kamenitom stazom – i nazad. Nagrada je bistra, duboka, tirkizna voda u uvali okruženoj borovima, sa samo jedrilicama u uskom kanalu za društvo. Lošinj, dugo, iskrivljeno ostrvo u Kvarnerskom zalivu, jedno je od najmirisnijih mesta u Hrvatskoj, sa neverovatnim obiljem samoniklog bilja."

Za Divnu plažu na Pelješcu kažu da zaista opravdava svoje ime jer je prelepa.

"Plaža Divna se nalazi na severnoj obali poluostrva Pelješac. Mala šljunkovita uvala okružena je brdima obraslim borovima. Postoji nekoliko senovitih mesta, a podmorje između plaže i ostrva je odlično za ronjenje", piše Gardijan.

Uvala Mlini, koja je deo Paklenog otoka, takođe je uvrštena u prve tri hrvatske plaže.

"Oni koji posećuju Hvar i žele promenu scenografije neka se taksi čamcem odvezu do uvale Mlini na strvo Marinkovac. Šljunkovita plaža sa mirisom borova pruža predivnu opuštenu atmosferu, zajedno sa ležaljkama za iznajmljivanje i restoranom na plaži. Kao i na svim hrvatskim šljunčanim plažama, zaštitne cipele za kupanje će učiniti stvari prijatnijim, a neverovatno bistra plavo-zelena voda tera ljude da rone satima", navode putopisci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: