Beli pesak i tirkizna voda: Ovo je najčistija plaža, Srbi je obožavaju decenijama FOTO

Četrdeset i pet kilometara južno od Poligrosa i deset kilometara od sela Nea Fokea nalazi se plaža Sani na Halkidikiju za koju se ove sezone mnogi srpski posetioci odlučuju

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.08.2022.

11:28

Beli pesak i tirkizna voda: Ovo je najčistija plaža, Srbi je obožavaju decenijama FOTO
Foto: Shutterstock/Aleksandar Todorovic

Plaža sa belim sitnim peskom i tirkiznom vodom pripada luksuznom kompleksu Sani Resort, i smatra se jednom od najlepših plaža na Kasandri.

Pored same plaže je poprilično dugi drvored koji pruža lep i opuštajući hlad u čistom okruženju koje je nagrađivano Plavom zastavom za takvu čistoću.
Vredno je posetiti Sani Resort, šetati po uređenim parkovima, obići crkvu i luksuznu marinu, a potom na plaži dočekati zalazak sunca kupajući se u toploj vodi. Često se na plaži održavaju festivali kao i ekološke aktivnosti kako bi se ljudi edukovali po pitanju održavanja plaža besprekorno čistim.

Oko plaže se nalazi retka vrsta flore i faune, a u produžetku je i plaža Simantro gde je odsustvo buke i saobraćaja pogodna za pravi mir na letovanju. Plaža je peščana, i plićak je idealan za malu decu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: