Tri grčka ostrva među najboljim na svetu – da li ste ih posetili? FOTO

Časopis Travel+ Leisure je izabrao 25 najboljih ostrva na svetu u 2022. godini, a među njima su se našla i tri grčka: Milos, Paros i Krit.

Izvor: B92

Utorak, 19.07.2022.

13:22

Tri grčka ostrva među najboljim na svetu – da li ste ih posetili? FOTO
Foto: Shutterstock/Aerial-motion

Vulkansko grčko ostrvo Milos se našlo na 4. mestu, Paros na 12. mestu, a najveće grčko ostrvo Krit na 22. mestu, piše Greek reporter.

Čitaoci časopisa Travel + Leisure glasali su za listu najboljih ostrva na svetu i izabrali italijansko ostrvo Iskija kao najbolju ostrvsku destinaciju na svetu, potom slede Maldivi, a onda i Bali.

Što se tiče grčkih ostrva, koja inače često vole da posete i srpski turisti, možemo da primetimo da svako od ova tri koja su se našla na listi ima nešto jedinstveno da ponudi.

Milos

Drevne ruševine i predivna kuhinja su bukvalno dva najveća kvaliteta ostrva Milos, sudeći prema čitaocima časopisa "Travel+Leisure". Ipak, to nije sve.

Ovo ostrvo na Kikladima ima živopisna ribarska sela, 75 plaža i podvodne morske pećine. Tu se nalazi i statua Miloske Venere, koja je pronađena na ostrvu, ali je sada izložena u muzeju Luvr u Parizu.

Ostrvo se može pohvaliti zadivljujućim belim stenovitim formacijama plaža Kleftiko i Sarakiniko, kao i živopisnim selom Klima i zalaskom sunca u gradu Plaka.

Ostrvo koje ne može da se poredi ni sa jednim drugim, evo i zašto

Paros

Paros se takođe nalazi među najpopularnijim ostrvima. Smešten u grupi kikladskih ostrva, može se pohvaliti jedinstvenim plažama sa svetloplavim morem, jedinstvenim tavernama, belim kućama i tradicionalnim, kikladskim crkvama.

Među različitim selima koja treba posetiti, Nausa, prvobitno stara venecijanska luka, verovatno je jedan od najpoznatijih delova Parosa i jedan od najživopisnijih. Za lepotu na plaži i one koji vole vodene sportove, kao što su ronjenje, snorkling i jedrenje na dasci, Santa Maria je pravo mesto.

Najtraženije grčko ostrvo među srpskim turistima: Sedam idealnih plaža za porodični odmor FOTO

Krit

Krit je poznat kao izuzetno mesto po svojoj drevnoj istoriji, pejzažima, po bezbroj plaža i jedinstvenim gradovima i mestima.

Na Kritu ne propustite da posetite gradove Haniju i Iraklion. Prefektura Hanija je, osim po bogatoj istoriji, poznata i po nekim od najlepših plaža na Kritu.

Njegov glavni grad Iraklion, drevni grad, možda je nedovoljno cenjen zbog svojih brojnih atrakcija, a verovatno je najpoznatiji po svojim zapanjujućim katedralama, starim gradovima, restoranima i buticima.

Još niste posetili Krit? Pet razloga da to učinite što pre

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: