Crnogorci besni: "Buka, prostitucija i droga teraju turiste"

Iako zvanični podaci pokazuju da je sezona u Ulcinju bolja od prethodne, na Pristanu i u Starom gradu nisu zadovoljni.

Izvor: vijesti.me

Nedelja, 17.07.2022.

10:01

Crnogorci besni:
Foto: Profimedia

"Još se nisam upisao ove godine (izdao smeštaj)", kaže meštanin Pinješa čija je kuća od Male plaže udaljena nešto više od 100 metara.

Razočarenje sezonom ne krije ni vlasnik elitnog hotela Palata Venecija u Starom gradu Gani Resulbegović.

"Neki hoteli u Ulcinjskom polju i na Velikoj plaži imaju značajno jače cene od nas, ali su puni, a mi skoro prazni. Možda se pitate zašto? Evo ću vam reći - razlog je buka s Pristana, decibeli znatno iznad dozvoljenih, neshvatljivi vatrometi, prostitucija, droga, a nema vlasti pa ni kontrole”, kaže Resulbegović, koji je i zakupac dela Male plaže.

Tvrdi da sezona do sada nije ni na približnom nivou kao prethodne godine, ni na kupalištu ni u hotelu.

"Ovo nema veze s turizmom, gosti nam bježe s Male plaže. Problem je i što će jedino i samo Gani Resulbegović dići glas i javno reći da nam buka ruši i imidž i turizam. Jer ovo ne može na dobro da nam se vrati”, ogorčeno kaže.

U Ulcinju, prema podacima od pre dva dana Turističke organizacije, zvanično boravi 24.623 gosta, što je za skoro tri odsto više nego prošle godine.

Dominiraju inostrani turisti kojih je 23.842, dok je domaćih 521.

U hotelima trenutno odmaraju 5.823 gosta, ili 24 odsto više nego prošle sezone, u kampovima 582 ili 18 odsto više, a u odmaralištima 282 ili pet odsto više u odnosu na prethodnu godinu.

Minus od tri odsto beleži privatni smeštaj u kom boravi 17.576 turista.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

91 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: