Seničić o mogućim merama u Grčkoj: "Ne pre septembra"; Situacija u Egiptu? "Poštujte pravila"

Gužve na granicama zbog smena turista obeležile su početak meseca. Kako izbeći gužve na prelazima? Istovremeno, zbog porasta broja zaraženih koronom širom Evrope, mnogi se plaše da putuju. Da li će turiste van granica Srbije dočekati ograničenja zbog kovida?

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.07.2022.

09:52

Seničić o mogućim merama u Grčkoj:
Foto: Printskrin/TV Prva

Aleksandar Seničić iz Jute kaže da između 5 i 8 sati ujutru na izlasku iz Srbije nema gužve, ali naglašava da nema pravila.

"Treba pripremiti sebe i automobil, da imamo dovoljno goriva, vode, hrane. Trenutno je gužva i na Gradini i na Preševu. Pratite kamere, alternativni prelazi ne rade svi celu noć", objašnjava za TV Prva Seničić.

"Ako možete da planirate polazak, prazni dani su ponedeljak, utorak, sreda pa i četvrtak. Vikendom su najveće gužve", poručio je Seničić.

Govoreći o povećanju broja slučajeva zaraženih koronavirusom, Seničić ističe da u Grčkoj ne razmišljaju da do septembra razgovaraju na temu antikovid mera. On se dotakao i dva smrtna slučaja u Egiptu - dve žene su izgubile život usled napada ajkule - istakavši da nema razloga za strah.

"To je isto kao pojavi se lav u džungli. Treba poštovati pravila u Egiptu - ne kupati se van ograničenog prostora, ne posle 18h. Jedna od tih žena se kupala oko 19h kada je to zabranjeno", objasnio je Seničić.

Kako da u inostranstvu smanjimo troškove rominga?

Milan Dobrijević, državni sekretar Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, kaže da su cene rominga slične kod svih operatera, ali da se cene u okviru paketa mogu veoma razlikovati.

Savetuje da prvo treba proveriti cene usluga za zemlje u koje putujemo, zatim raspitati se o posebnim tarifnim dodacima, ali i ekonomično koristiti aplikacije. Dodaje da su naši operateri spustili cene usluga u Grčkoj.

"Isključiti prenos podataka, aktivirati paket, pa tek onda uključiti ekonomično korišćenje - isključiti apdejt, koristiti audio pozive umesto video poziva".

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: