Na vidiku odlična sezona: Šveđani i Danci pohrlili u Španiju

U Španiji očekuju da će turistički dolasci ovog leta preći 90 odsto nivoa pre pandemije budući da građani sa severa Evrope zanemaruju inflaciju i rezervišu više putovanja nego 2019. godine, rekao je državni sekretar za turizam Fernando Valdes.

Izvor: B92

Petak, 01.07.2022.

08:52

Na vidiku odlična sezona: Šveđani i Danci pohrlili u Španiju
Foto: Shutterstock/kavalenkau

"Inflacija za sada nije umanjila potražnju na vrhuncu letne sezone", rekao je on.

Inflacija je u Španiji u junu dosegla 10,2 odsto, premašivši nivo od 10 odsto prvi put od aprila 1985. godine, prema preliminarnim podacima zavoda za statistiku.

Valdes je uveren da će turistička sezona biti jako dobra i da će i te kako moći da se uporedi sa dobrim godinama pre pandemije kovida 19.

"To je solidan oporavak u teškim uslovima", naglasio je Valdes.

Rezervacije za jul i avgust su već dostigle 90 odsto nivoa iz 2019. godine, prema podacima kompanije za tržišne podatke ForwardKeys.

Potvrđene rezervacije iz Švedske veće su gotovo 79 odsto nego u leto pre pandemije. Rezervacije iz Danske veće su 46 odsto, a i broj gostiju iz Nemačke i Velike Britanije biće u narednim mesecima veći nego 2019. godine, piše Index.hr.

Za nivoom iz perioda pre pandemije zaostajaće jedino broj turista iz SAD-a, ali samo četiri odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: