Turistkinja platila 600 evra porciju kraba i dva koktela - sada ide na sud; "Opljačkana sam"

Turistkinja iz Amerike koja je na Mikonosu dobila račun od 600 evra za dva pića i porciju kraba odlučna je da nadležne restorana odvede na sud.

Izvor: B92

Petak, 03.06.2022.

09:12

Turistkinja platila 600 evra porciju kraba i dva koktela - sada ide na sud;
Ilustracija Foto: Shutterstock/WHYFRAME

Podsetimo, pisali smo o Brendi Multon i njenoj ćerki Kajli koje su otišle u jedan od restorana na plaži Platis Gialos na grčkom ostrvu Mikonos i bile zatečene kada su za dva koktela i porciju kraba dobile račun od skoro 600 evra. Da situacija bude još neprijatnija, u račun je bio dodata i napojnica od čak 80 evra.

Amerikanke su odbile da plate ovaj račun smatrajući da je neosnovano visok, ali su se susrele sa pretnjama osoblja da neće moći da odu sa ostrva, dok ne plate.

"Potom mi je rekao: Zvaću policiju. Zadržaće vas ovde i nećete moći da se vratite kući. Možemo lako da pronađemo gde živiš", izjavila je Multon.

Turistkinje su uplašene ponašenjem osoblja u restoranu, ipak platile račun, ali su odlučile da stanu ispred restorana i upozore prolaznike na prevaru koja ih možda očekuje u restoranu. Kako tvrde, vlasnik lokala je ponovo izašao i zapretio.

Razočarane Amerikanke su rešile da pravdu potraže na sudu te su pokrenule sudski postupak protiv restorana.

Kako piše Greekreporter, ovo nije prvi put da se gosti žale na restoran na Mikonosu.

Recenzije na sajtovima za putovanja su pune tvrdnji o prevarama:

"Otišla sam na ovo mesto tokom porodičnog odmora i ostala sam užasnuta i opljačkana"

"Nekoliko puta sam pitao za cene, konobari su govorili da je jeftino i da ne brinem. Za par loše napravljenih pića platio sam račun koji je bio viši od 400 evra. Konobari i osoblje su bili izuzetno neprijatni, pogotovo kada smo račun doveli u pitanje. Gomila prevaranata", napisao je jedan korisnik.

"Ukratko, mi (šestočlana porodica) smo platili skoro isto toliko za ovaj jedan obrok našeg odmora koliko i za ceo boravak u hotelu od 5 dana“, napisao je drugi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: