Selo kod Požege nudi mirise mora, a na meniju brancini i hobotnice

Sitno se odbrojava do sezone godišnjih odmora, a crnogorsko primorje svakako će biti izbog mnogih srpskih državljana. Kada vas put navede magistralom ka Užicu i pre grnaičnog prelaza Gostun imaćete osećaj da ste već stigli na obalu.

Izvor: RINA

Četvrtak, 26.05.2022.

21:30

Selo kod Požege nudi mirise mora, a na meniju brancini i hobotnice
Foto:RINA/Privatana arhiva

U selu Rasna pored Požege Šućro Kovačević masjtorski priprema sveže morske plodove koji stižu upravo iz jadranskih dubina. Posao je pokrenuo iz hobija i ljubavi prema ribarstvu, ali nijednog trenutka se nije pokajao. Na večeru u njegovoj konobi čeka se i po deset dana.

"Ribarenje u morima za mene je najlepše životno iskustvo, kad sam prestao time da se bavim svoju ljubav iskazao sam kroz gastronomiju i ostvario svoj san i otvorio konobu. Sprema se brancin, raže i hobotnice i tada zamiriše čitavo selo. Napravio sam specijalni roštilj u kom može da se peče morska riba koja je gabaritnih dimenzija. Na trpezi su neizostavne i školje i lignje", kaže Šućro za RINU.

Degustacija njegovih specijaliteta prava je umetnost, a ovaj iskusni masjtor moe pri prvom zalogaju da zaključi šta nekom od gostiju prija ili ne prija.

"Postoje ljudi kojima morski plodovi ne prijaju, zbog specifičnih mirisa i strukture. Često kažem gostima probajte, pa ako nije po vašem meraku nemate nikakvu obavezu", kaže kroz osmeh Šućro.

Ovaj rođeni Prijepoljac još samo je jedan dokaz da kad radite nešto što volite, zapravo čitavog života odmarate. Veliku pažnju posvetio je svakom detalju, od kvaliteta ribe do tanjira za serviranje i živi svoj morski san, ali na kopnu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: