Holanđani ponovo okupirali srpsku planinu

Jedna od najposećenijih lokacija u Srbiji, planina Zlatibor, ponovo je ugostila grupu holandskih kampera. To je samo još jedan pokazatelj da su zlatiborski proplanci nezaobilazna stanica zapadnoevropskih grupa kampera na njihovom proputovanju kroz zemlje Balkana.

Izvor: RINA

Utorak, 24.05.2022.

12:30

Holanđani ponovo okupirali srpsku planinu
Foto: RINA

"Ovo su prve organizovane grupe kampera ove sezone. Članovi jedne od najvećih kamping asocijacija u holandiji ASCI na Zlatibor su stigli sa 20 vozila i u kampu su na Tić polju", kažu u lokalnoj Turističkoj organizaciji.

Iako je pandemija koronavirusa svojevremeno onemogućila dolazak organizovaih grupa, čim su se za to stekli povoljni uslovi, saradnja sa kamping asocijacijama je nastavljena.

"Da uslovi za boravak u zlatiborskom kampu ispunjavaju visoke standarde evropskih kampera najbolje potvrđuje podatak da u organizaciji velikih evropskih kamping asocijacija već sedmu godinu zaredom ovde odmaraju Holanđani, Nemci, Englezi, Česi, Slovenci. Dobra saradnja biće nastavljena i u narednom periodu", kažu u TO Zlatibor.

Osim organizovanih grupa, kamp-parcele obilaze i individualni kamperi i to iz mnogih evropskih zemalja. Pored toga što uživaju odmarajući se u kampu, oni obilaze najpoznatije atrakcije i upoznaju se sa prirodnim lepotama, kulturom i tradicijom zlatiborskog kraja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: