Gde otputovati za praznike - kakva je ponuda turističkih centara u Srbiji

Pravoslavni hrišćani Vaskrs slave naredne nedelje. Zato su mnogi pre svega oni koji dolaze iz inostranstva narednu nedelju pretvorili u mali prolećni odmor. U našim turističkim centrima već je porastao broj gostiju, ali ih narednih dana očekuju znatno više.

Izvor: RTS

Ponedeljak, 18.04.2022.

15:37

Gde otputovati za praznike - kakva je ponuda turističkih centara u Srbiji
Foto: Shutterstock/Djordje Novakov

Turiste spremno čeka Vrnjačka Banja gde je trenutno 10.000 gostiju. Direktor Turističke organizacije Vrnjačka Banja Ivan Trifunović rekao je da očekuju veći broj turista u prazničnim danima.

"Vrnjačka Banja sa svojom lepezom ponude možda i jedna od vodećih, od planine Goč, uređenih odmarališta jezera na njemu, vidikovaca na planini Goč do Zapadne Morave i zoološkog vrta koji je otvoren i koji ima odličan program baš za vreme Uskrsa i naravno sa parkovima i zatvorenim i otvorenim velnes centrima", kazao je Trifunović.

Mnogi će Vaskrs i Prvi maj dočekati na nekoj od planina zapadne Srbije. Najposećeniji - Zlatibor - zanimljivim sadržajima kao što su gondola, Stopića pećina, staro selo Sirogojno privlači goste tokom cele godine.

Ako je suditi prema gužvama u centru planine, ovdašnjim kafićima i resoranima, na Zlatiboru su praznici već počeli. Trenutno je ovde oko 10 hiljada turista ali se novi priliv gostiju očekuje sredinom nedelje.

Prema tvrdnjama turističkih poslenika i najavama za praznike je popunjeno 80 odsto kapaciteta ali će, nadaju se s lepšim vremenom broj gostiju biti znatno veći. Sve njih ovde očekuju raznovrsni sadržaji što Zlatibor čini top turističkom destinacijom godinama unazad.

Zima ne odustaje na 180 kilometara od Zlatibora. Dvadeset centimetara je visina snežnog pokrivača na Kopaoniku, međutim nema uobičajene gužve pošto je skijaška sezona završena.

"Bez obzira na to što je zimska sezona na Kopaoniku završena, Kopaonik je uvek atraktivna destinacija dakle tokom cele godine. Ono što Kopaonik može ponuditi jesu luksuzni hotelski sadržaji, spa i velnes za apsolutno uživanje, restorani sa raznim gastronomskim doživljajima kao i aktivnosti za decu u prirodi", rekla je Sandra Kuč, menadžer prodaje hotela "Viceroy".

Da će ugostitelji imati pune ruke posla i posle vaskršnjih i prvomajskih praznika najavljuje činjenica da je svih 100.000 vaučera za odmor u Srbiji, resorno mininistarstvo dodelilo još u januaru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: