Ukidaju se testovi za putnike; "Sada smo u boljoj poziciji"

Kanadski ministar zdravlja Žan-Iv Duklo objavio je da Kanada više neće zahtevati od potpuno vakcinisanih putnika da pokažu negativan test pre polaska na put kako bi ušli u zemlju. Ova odluka stupa na snagu 1. aprila.

Izvor: B92

Petak, 18.03.2022.

16:52

Ukidaju se testovi za putnike;
Foto: Shutterstock/Matt Grimaldi

Turistima više neće biti potrebna buster doza vakcine protiv koronavirusa kako bi se smatrali potpuno vakcinisanim.

Ovakva odluka dolazi nakon smirivanja pandemije u ovoj zemlji.

"Danas smo u mnogo boljoj poziciji nego 2020. godine“, rekao je Duklo. Potom je dodao: "Visoke stope vakcinacije i snažno poštovanje mera javnog zdravlja gurnuli su nas kroz vrhunac talasa omikron soja."

Podsetimo, Kanada je zatvorila granice u martu 2020. godine za "nebitna putovanja". Nakon više od godinu dana mere su počele da se ublažavaju, a kanadska granica se otvorila za vakcinisane putnike koji su morali prilikom ulaska u zemlju da pokažu i dokaz o negativnom PCR testu. U februaru su počeli da priznaju i brzi antigenski test.

Ne teče samo med i mleko: 10 stvari koje u Kanadi nisu dobre

Putnici koji su primili dve doze Fajzerove ili Modernine vakcine ili jednu dozu vakcine kompanije Džonson i Džonson najmanje 14 dana pre dolaska u Kanada smatraju se potpuno vakcinisanim.

Putnicima koji nisu potpuno vakcinisani dozvoljen je ulazak samo pod određenim okolnostima i moraće da se testiraju na koronavirus pre i posle dolaska, kao i da budu 14 dana u karantinu.

Vakcinisani putnici treba da urade test nakon dolaska samo ako su odabrani kroz kanadski program za nasumično testiranje. Neće morati da budu u karantinu dok čekaju rezultate testa.

Svi putnici će i dalje morati da koriste aplikaciju ili veb-lokaciju ArriveCAN za ulazak, a maske su i dalje potrebne u avionima i vozovima za osobe od 6 i više godina

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

20 h

Podeli: