Popuštanje mera: Svi sa buster dozom mogu slobodno u Austriju

Austrija od ponedeljka popušta pravila režima za ulazak u zemlju, pa će svima koji su primili tri doze vakcine protiv koronavirusa, ma iz koje zemlje dolazili, biti dozvoljen ulazak.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 20.01.2022.

11:19

Popuštanje mera: Svi sa buster dozom mogu slobodno u Austriju
Foto: Shutterstock/ElenaZet

Prema izmeni Uredbe o antikovid 19 režimu za ulazak u Austriju skinuto je 14 zemalja u kojima se omikron soj prvi pojavio sa liste zemalja novih sojeva.

Radi se o deset država na jugu Afrike, Danskoj, Holandiji, Norveškoj i Velikoj Britaniji. Razlog za popuštanje režima za ulazak u zemlju je što je omikron soj postao dominantan i u Austriji.

Od ponedeljka se primenjuje na sve građane svih zemalja takozvano "2G plus" pravilo, što znači da u zemlju vakcinisani ili izlečeni mogu ući ako imaju negativan PCR test. Ko je primio buster dozu može da uđe u Austriju bez testa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: