Novi uslovi za ulazak u Sloveniju

Slovenačka vlada promenila je uslove za ulazak u zemlju za one koji nisu vakcinisani ili su preležali kovid i nemaju negativan test, više neće moći privremeno da prekinu karantin nakon ulaska sa negativnim testom.

Izvor: B92

Subota, 15.01.2022.

12:52

Novi uslovi za ulazak u Sloveniju
Foto:EPA/ANTONIO BAT

Zbog skraćenja karantina sa deset na sedam dana, eliminisana je mogućnost prevremenog ukidanja karantina negativnim PCR testom, a osoba koja ode u karantin nakon prelaska granice moraće da bude u kućnoj izolaciji sedam dana. saopštila je vladina kancelarija za komunikacije.

Oni koji su vakcinisani potrebnim dozama, oni koji su preživeli kovid 19 ili imaju negativan test na korona virus i dalje mogu da uđu u Sloveniju bez odluke o obaveznom karantinu.

Zdravstvene vlasti saopštile su u subotu da je u poslednja 24 sata potvrđeno 7.580 novih infekcija, što je najveći broj dnevnih infekcija od početka epidemije, a još pet je umrlo.

Sa 14.360 PCR testova potvrđeno je 7.580 zaraženih ili 52,8 odsto testiranih, a urađeno je još 109.072 brzih testova na antigen, čije pozitivne rezultate tek treba potvrditi PCR testiranjem.

Prema podacima vlade, trenutno se u bolnicama nalazi 514 pacijenata, od kojih je 156 na odeljenjima intenzivne nege.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: