Doček Nove godine uz vatru, kobasice i kvalitetno makedonsko vino na dnu Ohridskog jezera VIDEO

Ronioci iz Ohrida danas su na dnu Ohridskog jezera zapalili vasiličarsku vatru, povodom dočeka Nove godine po julijanskom kalendaru.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.01.2022.

20:59

Doček Nove godine uz vatru, kobasice i kvalitetno makedonsko vino na dnu Ohridskog jezera VIDEO
Foto:Shutterstock/Milos Momcilovic

Tu tradicionalnu vatru ronioci su zapalili treći put kod muzeja na vodi "Zaliv kostiju", na Ohridskom jezeru, objavio je ronilački klub "Amfora" na Fejsbuku.

"Na bogatoj trpezi bile su pečene kobacice i kvalitetno makedonsko vino", napisali su ronioci uz snimak paljenja vatre i pečenja kobasica pod vodom.

Paljenjem vasiličarske vatre u vodama Ohridskog jezera članovi kluba "Amfora" čestitaju pravoslavnim hrišćanima novu godinu i Vasilicu, kao i predstojeće praznike Bogojavljenje i Sveti Jovan Krstitelj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: