Evropski raj za turiste koji uživaju u dugim šetnjama po nestvarno lepoj prirodi

Ova je regija donedavno potpuno zavisila od turizma vezanog za jezera i Nacionalni park Lake District koji je ujedno i najveći nacionalni park u Engleskoj. Sada se turisti više "sele“ na obalu u potrazi za drugačijim uzbuđenjima i doživljajima.

Izvor: B92

Sreda, 12.01.2022.

17:10

Evropski raj za turiste koji uživaju u dugim šetnjama po nestvarno lepoj prirodi
Foto: Profimedia

Vijugave staze uz more, vidici koji ostavljaju bez daha, oštri klifovi na kojima se gnezde galebovi i njorke, gusta magla koja se izmenjuje s orkanskim vetrovima i obilnim kišama - odvažite li se na trodnevnu šetnju primorskim putevima velikobritanske Kumbrije, doživećete i mnogo više od toga.

Pandemija koronavirusa dovela je do procvata "ruralnog“ turizma i sada mnogi posetioci odlaze na manje poznata mesta u potrazi za osamom.
Foto: Profimedia
Doputovati do grada Vajthejven najlakše je vozom iz središta pokrajine, Karlslija. Zamislite samo kako bi bilo prošetati praznim plažama i posmatrati galebove u letu. Na svom putovanju mogli biste sresti koloniju kormorana, fulmara i tupika, a imate li sreće mogli biste uočiti i delfine. Nastavite li dalje stići ćete do reke Esk kod koje se nalaze prave peščane dine!
Foto: Profimedia
Ljubitelji "drugačijih“ i manje izvikanih putovanja zasigurno će i više nego uživati u britanskoj obali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: