Srpski turisti zaglavljeni na Zanzibaru?; "Pratimo dešavanja"

Predstavništvo avio-kompanije Flydubai u Beogradu saopštilo je da su otkazali sve letove od Dubaija do Zanzibara. Šta će se dogoditi sa srpskim turistima koji se trenutno nalaze na Zanzibaru?

Izvor: B92

Subota, 25.12.2021.

13:50

Srpski turisti zaglavljeni na Zanzibaru?;
Foto: Shutterstock/Denis Belitsky

Nakon informacije da je avio-kompanija Flydubai otkazala letove od Dubaija do Zanzibara, nametnulo se pitanje šta će se dogoditi sa srpskim turistima koji se tamo nalaze, a šta sa onima koji su planirali da u narednom periodu posete ovu destinaciju.

Prema nezvaničnim podacima, trenutno se na Zanzibaru nalazi između 500 i 600 srpskih državljana.

"Pratimo dešavanja na dnevnom nivou i imamo grupe često tamo, trenutno je informacija da je samo avio-kompanija Flydubai otkazala letove od i do Zanzibara iz Dubaija. Ostale avio-kompanije kao što je Turkish airlines, Qatar Airways - ovo su one s kojima mi sarađujemo, one i dalje najnormalnije lete do i od Zanzibara bez ikakvih problema", rekao je za B92.net Marko Knežević iz turističke agencije Manga Trip.

"Putovanja na Zanzibar funkcionišu normalno, samo ne može da se leti preko Dubaija" , dodaje.

"Što se tiče procedure ulaska na Zanzibar i epidemiološke situacije, tu ništa nije promenjeno, oni su ostali nepromenjeni", rekao je Knežević

U ovom trenutku, za ulazak na Zanzibar je neophodan negativan PCR test, ne stariji od 72 sata, a po dolasku svi putnici moraju o svom trošku da urade brzi test, koji košta 25 dolara.

Pre dolaska na Tanzaniju u roku od 24 sata, svi putnici moraju da popune obrazac na sajtu https://afyamsafiri.moh.go.tz/#/home

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

113 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: