10 odsto veće cene ski-pasa – počela zimska sezona na Kopaoniku

Skijaška sezona na Kopaoniku je zvanično počela proteklog vikenda, a do kraja meseca biće otvoreni i drugi domaći skijaški centri.

Izvor: B92, TV Prva

Ponedeljak, 13.12.2021.

11:10

10 odsto veće cene ski-pasa – počela zimska sezona na Kopaoniku
Foto: Printskrin/TV Prva

Ove godine, međutim, posetioce će dočekati veće cene ski-pasa, i to za 10 odsto više nego prethodne godine.

"Sve je poskupelo. Morali smo i mi da dignemo cene, ali su pristupačne svim skijašima. Dnevni ski-pas je 3.900 dinara, šestodnevni 19.100. Imali smo ogromne investicije na Kopaoniku, pa mora malo i cena ski-pasa da prati to, kako bismo i dalje nastavili da ulažemo", rekao je za TV Prva Dejan Ćika, direktor "Skijališta Srbije".

Kako kaže Ćika, borderi se nisu bunili.

"Imali smo u preprodaji 15 posto popusta, i tokom cele sezone imaćemo 5 posto popusta ko kupi ski-pas preko veb-šopa. To se odnosi na sve planine", rekao je Ćika i dodao da očekuje bolju sezonu nego prošle godine.

Govoreći o epidemiološkim merama on kaže da su se na srpskim skijalištima i prošle godine pridržavali propisanih pravila.

"Imali smo redare, koji su pratili ko ne nosi maske dok čeka da se uključi na žicu, u ekstremnim slučajevima smo oduzimali ski-pas, kapacitet žičara je prepolovljen, radi se dezinfekcija kabina na gondoli. Imamo ugovor sa Institutom Torlak, posetioci imaju priliku da urade PCR test, antigenski test, ko hoće može i da se vakciniše", objasnio je Ćika.

On je rekao da se nada da će u funkciji uskoro biti i najduža staza na Kopaoniku – Bel reka 1 i 2, čije je osnežavanje u toku.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: