Amerika izdala upozorenje za još 9 zemalja, među njima i Kipar

Američke vlasti pozvale su svoje državljane da zbog skoka zaraze koronavirusa u Evropi izbegavaju odlazak u nekoliko zemalja, među kojima su Francuska, Portugal i Kipar.

Izvor: Tanjug

Utorak, 07.12.2021.

08:02

Amerika izdala upozorenje za još 9 zemalja, među njima i Kipar
Foto: Shutterstock/ FOTOGRIN

"Izbegavajte putovanja u Francusku", navodi se u novoj preporuci Stejt departmenta upućenoj Amerikancima uoči božićnih i novogodišnjih praznika, gde se nivo upozorenja zbog pretnje novog soja virusa omikron za tu zemlju podiže na četiri, što je najviše na skali.

Glavna američka zdravstvena ustanova Centar za prevenciju i borbu protiv bolesti ukazala je da čak i potpuno vakcinisane osobe rizikuju da se zaraze i da šire nove sojeve virusa.

Na spisku zemalja za koje je izdato upozorenje pored Francuske i Portugala još su i Kipar, Andora, Lihtenštajn u Evropi, kao i Jordan i Tanzanija.

Stejt department je dodao na spisak Mali i ostrva Fidži gde su prijavljeni prvi slučajevi omikorn soja virusa.

U Francuskoj gde je broj novozaraženih dnevno sada dostiže desetine hiljada, sa 42.252 zabeležena u nedelju, objavljene su sinoć nove restrikcije koje uključuju jačanje zdravstvenog protokola u školama, zatvaranje diskoteka na četiri nedelje i olakšanje dostupnosti vakcinacije za starije od 65 godina.

Portugal koji ima najvišu stopu vakcinisanih u Evropi, 87 odsto od ukupne populacije, prošle nedelje je ponovo uveo mere kontrole kao što su nošenje maske, i zdravstvena propusnica, a istovremeno je pokrenuo novu pojačanu kampanju vakcinacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: