U Francusku obavezno uz negativan test - iako ste vakcinisani

Putnici koji dolaze u Francusku izvan Evropske unije biće u obavezi da podnesu negativni test na kovid 19, bez obzira na njihov status vakcinacije, rekao je portparol francuske vlade Gabrijel Atal u sredu.

Izvor: Tanjug, Rojters

Sreda, 01.12.2021.

15:27

U Francusku obavezno uz negativan test - iako ste vakcinisani
Foto: Profimedia

Ovaj potez je deo skupa mera usmerenih na suzbijanje novog porasta infekcija kao zabrinutosti izazvanih novootkrivenom varijantom Omikron.

U razgovoru sa novinarima nakon sastanka vlade, Atal je rekao da će odluke u vezi sa putovanjima unutar EU koordinirati evropski lideri kasnije ove nedelje

O.vaj potez je došao nakon što su brojne zemlje u svetu poostrile uslove oko ulaska stranih putnika usled pojave novog soja omikron, koji se proširio na nekoliko zemalja EU.
Odluka Pariza će se odnositi i na građane Velike Britanije, iako su revakcinisani.

Nevakcinisanim putnicima je dozvoljen ulazak u Francusku samo ukoliko imaju važan razlog za dolazak u tu državu, a i za njih važi pravilo da moraju da pokažu negativan PCR ili antigentski test koji je uzet najkasnije pre 24 sata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: