1,5 miliona evra vredna i 5,5 tona teška zvezda iznad Barselone FOTO

Kao što je planirano, juče je na vrh devetog od 18 tornjeva veličanstvenekatedrale Sagrada familija postavljena džinovska kristalna zvezda.

Izvor: B92

Utorak, 30.11.2021.

14:12

1,5 miliona evra vredna i 5,5 tona teška zvezda iznad Barselone FOTO
Foto: Profimedia

Toranj Device Marije, visok 138 metara, ukrašen je zvezdom teškom 5,5 tona.

Ova zvezda je koštala 1,5 miliona evra, a sastavljena je od otpornih materijala.

"Zvezda će u svom središtu imati 12 projektora i zasijaće kao nova zvezda na nebu iznad Barselone", najavio je ranije arhitekta Hordi Fauli.

Barselona kroz arhitekturu: Sedam najlepših građevina Antonija Gaudija FOTO
Foto: Profimedia
"Izgradnjom devetog tornja radovi završetka katedrale su na polovini puta. Preostaje pet središnjih tornjeva, toranj Isusa Hrista, koji je najviši, i tornjevi četvorice apostola, čiji su radovi započeti", dodao je ranije Fauli.

Izgradnja katedrale Sagrada familija je započeta 1882. godine, a trebalo bi da bude završena sto godina od smrti Antonija Gaudija 2026. godine, mada je moguće da će završetak ipak biti malo odložen zbog trenutne situacije sa pandemijom

Ovako će Sagrada familija izgledati kada bude završena

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: