"Zaljubljivali smo se 15 puta dnevno": Mediji iz Južnoafričke Republike oduševljeni Srbijom

Turistička organizacija Srbije je, na inicijativu Ambasade RS u Južnoafričkoj Republici, ugostila televizijsku ekipu novootvorenog kanala CR8 iz Pretorije.

Izvor: B92

Sreda, 27.10.2021.

14:47

Foto: TOS

Za predstavnike ovog televizijskog kanala, čiju programsku šemu čine emisije posvećene modi, inovativnom dizajnu, filmovima, muzičkim događajima i ostalim oblicima kreativnog izražavanja, TOS je u periodu od 19. do 26. oktobra 2021. godine organizovao studijsku posetu koja je obuhvatala promociju srpske tradicionalne i moderne kulture i različite oblike kreativnog izražavanja

Obišli su Beograd, prestonicu Srbije, Novi Sad – evropsku prestonicu kulture za 2022. godinu i Oplenac. Novinarima je prilikom posete ovim destinacijama prezentovan mnogo širi opseg turističke ponude i kreativnog izražavanja. U okviru predstavljanja kulturno-istorijskog nasleđa, gosti su obišli nekoliko muzeja sa stalnim i trenutno aktuelnim postavkama, uključujući Etnografski muzej. Cepter, Narodni muzej, kao i nedavno otvorenu izložbu Vladimira Veličkovića u Muzeju savremene umetnosti. Bili su na ’’Kafi kod kneginje Ljubice“, odnosno imali priliku da uživaju i snime monodramu koja je standardna ponuda za sve posetioce Konaka kneginje Ljubice, a u saradnji sa Etno-mrežom organizovana im je radionica veza, pustovanja i ikonopisa.
Foto: TOS
Tokom posete, predstavnici južnoafričkog kanala CR8 imali su priliku da intervjuišu naše modne kreatore, dizajnere i slikare: Nenada Radujevića, Draganu Ognjenović, Jelenu Kalinić, Nevenu Ivanović, Lidiju Jovanović i slikarku Sandu Ristovski. Predstavljanje Srbije kroz spoj modernog i tradicionalnog uključio je i obilaske Beograda na vodi, Skadarlije, Ade Ciganlije, Beogradske i Petrovaradinske tvrđave, Hrama Sv. Save, crkve Sv. Đorđa na Oplencu, Kalenić pijace, vinarija u Sremskim Karlovcima i Topoli. Prikazana im je street art umetnost, arhitektura gradova i stil života kroz gastronomiju i hedonizam.

,,Srbija je veličanstvena. Jedva čekamo da se vratimo. Zaljubljivali smo se 15 puta dnevno – u hranu, u dizajn, u arhitekturu…“, istakli su predstavnici televizije CR8.
Foto: TOS
Ovu televiziju prati 39 miliona gledalaca, preko Roku TV, najpopularnijeg u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i Amazon Fire TV, koji je posebno popularan u Severnoj Americi i Velikoj Britaniji. Emituje se i putem platforme Epl TV, koja ima preko 20 miliona gledalaca širom sveta. Usled vremenske razlike u različitim državama, uključujući i SAD, posebna pažnja biće posvećena terminu emitovanja reportaža iz Srbije, tako da jedno emitovanje uvek bude u tzv. prajmtajmu.

Ovo je prvi put da je Turistička organizacija Srbije imala priliku da ugosti predstavnike medija iz Južnoafričke Republike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: