Najpoznatija turistička regija na svetu – zašto je morate posetiti?

Ovaj deo Italije s razlogom nosi titulu najposećenije turističke regije sveta. Čarobni pejzaži koji ne prestaju da fasciniraju turiste iz svih krajeva sveta, dovoljan su razlog da Toskana uvek bude najbolji izbor za putovanja.

Izvor: TU Magazin

Nedelja, 17.10.2021.

23:31

Najpoznatija turistička regija na svetu – zašto je morate posetiti?
Foto: Shutterstock/StevanZZ

Opšte je poznato da u Toskani treba posetiti Firencu, u čijim se muzejima nalaze najpoznatija remek-dela renesanse. Osim toga, tu u blizini je i Sijena, srednjovekovni grad sa šarmantnim lavirintom uskih uličica koje pozivaju na istraživanje. Međutim, da biste zaista shvatlili ili upoznali Toskanu, neophodno je da napustite gradove, i istražite sela i manja mesta.

Toskana je jednostavno rečeno neverovatna! Poslužila je kao inspiracija mnogim pesnicima, slikarima i ostalim umetnicima, ali takođe i običnim ljudima koji nakon posete ovom delu Italije nose do kraja života uspomenu na jedno od najlepših putovanja.
Foto: Shutterstock/Jaro68
Toskana se nalazi u centralnom delu Italije, na istoku se graniči sa regijom Umbrija, Lacijom na jugu i Ligurijom na severu. Zapadno od Toskane se nalazi Tirensko more, jedno od najlepših mora u Sredozemlju.

Odmor u Toskani nudi puno sadržaja. Od renesansnih palata, impresivnih spomenika do neverovatnih pejzaža. Pored poznatih građevina koje svedoče o slavnim vremenima, Toskana nudi i brojne prirodne atrakcije neverovatne lepote.
Foto: Shutterstock/Jarek Pawlak
U neposrednoj blizini Toskane nalaze su čudesne plaže, a gosti mogu da biraju između peščanih i šljunkovitih plaža sa velikim brojem kafića i restorana smeštenih na samoj obali. Cela regija je ispunjena sadržajima u kojima svako može da se pronađe bez obzira na godine.

Nećemo posebno izdvajati nijednu destinaciju, svako mesto je posebno na svoj način. Toskanu treba doživeti, i uživati u njoj kao što je to i čuveni režiser Bertoluči uradio, pronašavši idealno i bajkovito mesto za svoj film Ukradena lepota. Toskana je posebno istorijsko, gastronomsko i enološko iskustvo, i s razlogom ima posebno mesto na turističkoj mapi sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: