Najlepši prizori Srbije na najprometnijoj lokaciji u Ankari

Turistička organizacija Srbije je, u saradnji sa Turističkom organizacijom Beograda i Ambasadom Republike Srbije u Turskoj, sinoć u prostorijama ambasade RS u Ankari održala promociju turističke ponude Srbije i Beograda

Izvor: B92

Petak, 15.10.2021.

10:52

Najlepši prizori Srbije na najprometnijoj lokaciji u Ankari
Foto: Shutterstock/NonixPhoto

Promociji su prisustvovali predstavnici više desetina turističkih agencija, predstavnici medija iz Turske i Srbije, kao i diplomatski kor. Ovom prilikom je, kao deo promotivnih aktivnosti TOS-a, na ogradi ambasade, koja se nalazi na najprometnijoj lokaciji u Ankari, postavljena izložba koju čine najlepše fotografije naše zemlje.
Prisutnima su se tokom promocije obratili ambasador RS u Turskoj, gospodin Zoran Marković, gospodin Šamil Karakaš, direktor Anadolu Džeta, direktorka TOS-a Marija Labović i direktor TOB-a Miodrag Popović.
Foto: Promo
Njegova ekselencija ambasador Zoran Marković je zvanično najavio uspostavu direktnog leta Anadolu Džeta na relaciji Ankara – Beograd. Ocenio je da je ovo dalji korak u produbljivanju bilateralnih odnosa, a pre svega međusobnog upoznavanja turskih građana sa turističkim potencijalom Srbije i našeg glavnog grada. Prisutne je obavestio i da se priprema bilateralni sporazum o putovanju samo sa ličnim kartama što će dve destinacije dodatno približiti. Ove vesti su isto veče odjeknule u turskoj javnosti, a direktno sa događaja je izveštavala Anadolu agencija i TRT World.
Foto: TOS
Šamil Karakaš je takođe istakao važnost otvaranja nove linije sa aspekta interesa kompanije na čijem je čelu, i izrazio očekivanje da će se u najskorijem periodu po uspostavljanju direktnog leta, koji je za sada predviđen dva puta nedeljno, stvoriti potreba za uspostavom svakodnevnih letova na ovoj relaciji. Najavio je da će prvi komercijalni let biti obavljen 20. decembra ove godine.
Foto: TOS
Direktorka TOS-a Marija Labović istakla je značaj turskog tržišta za turizam Srbije i posebno se osvrnula na prednosti koje Srbija kao turistička destinacija ima na ovom tržištu, kao i glavne turističke proizvode a koje se očekuje da će privući veliki broj turskih turista. Direktor TOB-a Miodrag Popović je istakao da je otvaranje direktnog leta na relaciji Beograd – Ankara izlazak Beograda na još jedno tursko tržište pored Istanbula, što će svakako značajno povećati broj gostiju iz ove zemlje, koja je već godinama na samom vrhu dolazaka u Beograd. Posle prezentacije održan je radni sastanak ambasadora sa direktorima TOS-a, TOB-a i Anadolu Džeta, gde su konkretizovani dalji koraci u oblasti promocije i formiranju programa organizatora putovanja, koji će realizovati turističke tokove na novouspostavljenoj relaciji. Dogovoreno je da na obe strane, pre realizacije prvog leta budu razmenjene promotivne posete predstavnika agencija i medija, čiji je zadatak da dodatno promovišu započeti projekat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: