Gde turisti putuju da bi bili "kul?"

Poznati magazin "Time Out" ove godine izbarao je 49 najinteresantnijih i "najkul" gradskih kvartova na svetum a na osnovu ankete u kojoj je učestvovalo skoro 30.000 svetskih putnika, za "najkul" grad na svetu izabran je Kopenhagen.

Izvor: TU Magazin

Četvrtak, 14.10.2021.

07:56

Gde turisti putuju da bi bili
Foto: Shutterstock/Oleksiy Mark

Kopenhagen je poznat kao kosmopolitski grad, i jedan njegov kvart je posebno ineteresantan turistima i putnicima. Norebro je multikulturalni danski kvart na severnoj strani jezera u Kopenhagenu, i on je proglašen za "najkul" gradski kvart sveta u 2021. godini.

Norebro odlikuje izvanredna kombinacija istorije i urbane kulture, neverovatne arhitekture i načina života.

Kopenhagen je grad vrhunske gastronomske scene, a mnogi poznati restorani i barovi se nalaze upravo u ovom kvartu.
Foto: Shutterstock/Oliver Foerstner
Osim toga, život je ovde prilično slobodan i opušten, Norebro je mesto gde se rado okupljaju svi, umetnici, turisti, meštani i poslovni ljudi.

Magazin "Time Out" preporučuje da dan započnete kafom i pecivom, zatim da prošetate kvartom kako biste upoznali kulturu meštana, odnosno njihove navike.

Ukoliko želite da pazarite nešto od vrhunskih domaćih proizvoda, bilo da se radi o odeći ili kozmetičkim sredstvima, tu je čuvena šoping ulica Jægersborgade.

U stvari, sve što uradite u Kopenhagenu, sve je prilično kul, samo imajte u vidu da uz to prilično kul ide i prilično skupo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: