Zemlja vatre u kojoj ćete pivo u restoranu platiti samo 80 dinara FOTO

Azerbejdžanska turistička zajednica je pokrenula kampanju kako bi do 2023. godine privukla što veći broj turista.

Izvor: Punkufer

Sreda, 13.10.2021.

16:00

Zemlja vatre u kojoj ćete pivo u restoranu platiti samo 80 dinara FOTO
Baku Foto: Shutterstock/ Milosz Maslanka

Iako je pre krize bila jedna od najbrže rastućih turističkih zemalja na svetu, Azerbajdžan nije i dalje previše visoko na listi onih koji najviše putuju. Stoga država moli da joj pružite „drugu priliku“, razmislite i isplanirate put u „Zemlju vatre“.

Azerbejdžanska turistička zajednica pre dve godine pokrenula je kampanju pod nazivom „Take a Look“, a cilj im je da do 2023. godine udvostruče broj turista. Pre dve godine Azerbejdžan je uveo novi online sistem viza koji umnogome olakšava posetu ovoj zemlji, a dobra je vest i da su dobijanje viza pojednostavili i Kazahstan i Uzbekistan, čineći na taj način posetu celoj regiji lakšom.

20 zanimljivosti koje niste znali o magičnom Azerbejdžanu
Poslednjih godina zemlja je doživela ekonomski procvat, a razlog je naftna industrija. U glavnom gradu niklo je mnoštvo modernih zgrada i objekata, kojih je iz dana u dan sve više. Odlična vest je da vas čekaju sjajna priroda, istraživanje sela i mogućnost planinarenja.

Take another look otkriva posebnosti Azerbejdžana. Domaćini jedva čekaju da podele svoju kulturu, kuhinju i zemlju s gostima.

Azerbejdžan - zemlja vatre

"Uostalom, hiljadama godina putevi koji prolaze našom zemljom ugostili su mnoge putnike, trgovce i ostale“, izjavio je tada na promociji Florian Sengstschmid, direktor turističke zajednice Azerbajdžana.

Da se isplati da se poseti ova predivna zemlja, možda će vam biti jasnije kada spomenemo da je pola litra domaćeg piva u restoranu 80 dinara, mala Cola cola samo 30 dinara, dok ćete u prodavnicama hleb moći da kupite za samo 15 dinara

Plamene kule božjeg grada - sve što morate videti u Bakuu FOTO

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: