Ne teče samo med i mleko: 10 stvari koje u Kanadi nisu dobre

Često čujemo kako je Kanada obećana zemlja, kako je tamo daleko život dobar i kako je sve lepo i fino. Ipak, i tamo se nađe neko ko je nezadovoljan, pa je jedan korisnik Redita postavio pitanje – šta ne valja u životu u Kanadi?

Izvor: Punkufer

Subota, 02.10.2021.

09:30

Ne teče samo med i mleko: 10 stvari koje u Kanadi nisu dobre
Foto: Shutterstock/Hannamariah

Odgovora je bilo na sve strane, ali izdvojilo se ovih 10.

1. "Ogromne udaljenosti. Doslovno je jeftinije leteti u Evropu nego u mnoga druga mesta u Kanadi."

2. "Zime sežu od grubih do neverovatno brutalnih, u zavisnosti od toga gde živite. S obzirom na hladnoću i sneg, dani su takođe i kraći."

3. "Suludo visoki troškovi života. Stanarine su visoke, kuće nepristupačne, skupe su i pretplate za mobilne telefone, mlečni proizvodi su skupi, kao i alkoholna pića, posebno u barovima."

4. "Treba obavezno da imate automobil. Osim ako vam je život veoma ograničen u smislu putovanja i nikada ne napuštate svoj grad, osim vozom (ovo je jedino ako živite na istoku). U nekim gradovima ne možete da budete sigurni ni u autobuski prevoz."

5. "Naši autoputevi i infrastruktura su jako loši. Ovde ne govorim o popravkama, već o dizajnu i smatram kako i u SAD-u imaju sličan problem."

6. "Život u neposrednoj blizini SAD-a znači da američki mediji često dominiraju nad kanadskim. Kanađani često više pažnje pridaju američkim izborima nego, na primer, svojima."

7. "Iznenađuje me kako još niko nije spomenuo koliko je skup odlazak kod stomatologa."

8. "Posedovanje nekretnine. Mnogi ljudi ne mogu ni da sanjaju o prestanku plaćanja stanarine i kupovini stana."

9. "Činjenica da policija leči krizu mentalnog zdravlja. Mislio sam da se moj poreski novac troši na zdravstvenu zaštitu."

10. I, za kraj: "Džastin Biber dolazi iz Kanade."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

148 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: