Nove mere protiv koronavirusa u Hrvatskoj

Civilni štab Hrvatske doneo je šest novih odluka, rekao je ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović na sednici Vlade.

Izvor: B92

Četvrtak, 16.09.2021.

12:43

Nove mere protiv koronavirusa u Hrvatskoj
Foto: Foto: Shutterstock/xbrchx

"Uz tri odluke kojima se produžavaju mere, a koje se odnose na obavezno nošenje zaštitnih maski za lice, rad trgovinskih radnji i organizaciju javnog prevoza, civilni štab je doneo odluku o obaveznom posedovanju EU digitalne kovid potvrde za kontrolore i popisivače zbog skorašnje implementacije druge faze popisa stanovništva.

Takođe, na snazi će biti odluka kojom se ograničava okupljanje. Naime, održavanje sajmova i drugih manifestacija će biti moguće u zatvorenom prostorima uz uslov da organizator obezbedi ulaz samo uz EU digitalnu kovid potvrdu

Još jedna od odluka jeste o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko granice, u kojoj je novina da državljani trećih zemalja koji dolaze u Republiku Hrvatsku iz turističkih razloga i koji poseduju potvrdu o uplati smeštaja sada mogu da pokažu i potvrdu o rezervaciji smeštaja, pa će im se odobriti ulazak u Republiku Hrvatsku.

"Negativan PCR test i dalje ne sme da bude stariji od 72 sata", rekao je Božinović

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: