Reka čije ime ne sme da se spomene na Fejsbuku; "Uvredljivo je"

Fejsbuk je zabranio spominjanje reke Kokšut Dajk (Cockshoot Dyke) u Velikoj Britaniji, jer je ime isuviše nepristojno

Izvor: B92

Četvrtak, 16.09.2021.

09:38

Default images

Fejsbuk je zabranio svako pominjanje plovnog puta Cockshoot Dyke, popularnog turističkog mesta u Velikoj Britaniji zbog imena koje se čini isuviše nepristojnim.

Administrator stranice Love the Norfolk Broads na Fejsbuku Stiv Burdžes rekao je da se problem prvi put pojavio kada je član ove grupe napisao da se nalazi u ovom delu, na šta je Fejsbuk odmah reagovao i uklonio post zbog reči: cock, shoot i dyke, što u prevodu znači penis, pucanj i nasip (koja u engleskom jeziku označava i pripadnika lgbt populacije).

Kao razlog za uklanjanje posta su naveli uvredljiv i seksualni sadržaj.

"Oni su sabrali dva i dva i dobili 58. Morate da se nasmejete. Ironija je što svakodnevno vidimo mnogo nasilnih stvari i sa seksualnom konotacijom, pa se ništa ne preduzima povodom toga", rekao je Burdžes.

Čak je i preduzetnicima koji imaju radnje u ovom delu grada zabranjeno da postavljaju slike.

Šta vi mislite o tome? Da li je ovakva reakcija Fejsbuka preterana?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: