Grčka u plamenu; Ambasada Srbije: Srbi na sigurnom

Širom Grčke izbijaju požari usled visokih temperatura, koje u najvećem delu zemlje prelaze 40 stepeni, a prema trenutnim informacijama, nema srpskih državljana ugroženih požarom, kažu za Tanjug u Ambasadi Srbije u Atini.

Izvor: Tanjug

Sreda, 04.08.2021.

12:01

Grčka u plamenu; Ambasada Srbije: Srbi na sigurnom
Foto: EPA-EFE/ORESTIS PANAGIOTOU

Navode i da su u stalnom kontaktu sa našim građanima koji žive u Grčkoj, sa počasnim konzulima na ostvarima, kao i sa turistima i sa vodičima i predstavnicima agencija koje dovode srpske turiste u Grčku.

Prema poslednjoj informaciji, trenutno je aktivno 78 požara, čije gašenje otežavaju vetrovi Maltemi, koji duvaju u ovo doba godine. Za sada se požari drže pod kontolom, nema ljudskih žrtava, ali je šteta, materijalna i ekološka velika, navode u Ambasadi.

Grčka prestonica je prekrivena dimom i pepelom, jer još uvek nije ugašen požar u severnom predgrađu Atine, kod mesta Tatou.

Izgorelo je oko 80 kuća, požar je pod kontrolom, ali je za saobraćaj zatvoren deo autoputa kojim se sa severa stiže u Atinu. Stanovnici Grčke čije su kuće oštećene u požaru, smešteni su u hotele o trošku države.

U Ambasadi navode i da na Peloponezu još uvek ima aktivnih požara, ali su pod kontrolom, da je gorelo u okolini Patre, najvećeg grada u ovom delu Grčke, dok je za saobraćaj bio zatvoren i most kod Patre koji spaja Peloponez sa zapadnim delom Grčke.

Dodaju da je požarom bio zahvaćen i deo uz granični prelaz Evzoni, koji je juče u popodnevnim časovima bio zatvoren, ali je situacija normalizovana i prelaz radi u normalnom režimu.

Na grčkim ostrvima su požari, takođe, pod kontrolom, a njima su obuhvaćeni delovi u kojima uglavnom nema turista.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: