Na Makarskoj rivijeri jedva da ima slobodnog kreveta

U letovalištima na Makarskoj rivijeri, prema podacima iz turističkih organizacija, odmor provodi više od 56.000 domaćih i stranih gostiju, što je oko 70 odsto u odnosu na isto vreme 2019.

Izvor: index.hr

Subota, 31.07.2021.

18:51

Na Makarskoj rivijeri jedva da ima slobodnog kreveta
Foto: Shutterstock/Kite_rin

Po broju turista vodi Makarska sa 15.800 gostiju, u Baškoj Vodi gde se i dalje traži krevet više odmara se 11.500 turista, u Tučepima je više od 8.000 ljudi, a u Podgori 5.5 hiljada, dok je Opština Gradac ugostila više od 6.000 gostiju. Malo slobodnih soba

Kupanje je bilo za "slabiće", a na more se dolazilo samo iz zdravstvenih razloga

Gotovo sve hotelske kuće na Makarskoj rivijeri posluju bez slobodnih soba pa se za nastavak letovanja u hotelima preporučuje prethodna rezervacija smeštaja.

Malo je preostalo slobodnih mesta i u kućama za odmor, kao i u apartmanima kod privatnih vlasnika kuća na celom Primorju, a krevet više traži se i u ostalim turističkim mestima, saznaje se iz turističkih organizacija. Kolone na putevima

Poslednji julski vikend obeležen je znatno povećanim prometom na putevima Makarskog primorja i u trajektnim pristaništima.

10 najboljih mirnih mesta u Hrvatskoj

Na autoputut D8 vozi se u dužim isprekidanim kolonama sa povremenim kraćim zastojima, a manje gužve stvaraju se na prilazima turističkih mesta. Promet je znatno povećan na autoputu 535 od Baškog Polja do tunela Sveti Ilija u Bastu, dok je na ulazu na autoput kod Zagvozda kolona vozila duga oko dva kilometra. Trajekti puni

Trajekt Peleščanka koji vozi na liniji Makarska-Sumartin popunjen je u oba smera za današnje i sutrašnje plovidbe.

Na liniji Drvenik-Sućuraj neprestalno plove dva trajekta, čekanje na ukrcavanje u Drveniku traje oko dva i po sata, a toliko dugo čeka se i za povratak s Hvara prema kopnu.

Dobra popunjenost hotela, kuća za odmor i porodičnog smeštaja očekuje se i u nastavku leta, kažu u turističkim organizacijama na Rivijeri, gdje je kraj julaugodno iznenadio hotelijere i turističke radnike.

Austrijanci krive Hrvate za novi broj zaraženih; Iz Hrvatske poručuju: "Radi se o spinovanju"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: