Tri ostrva u Hrvatskoj do kojih možete i bez trajekta FOTO

Hrvatska ostrva odišu posebnim šarmom.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.07.2021.

08:43

Tri ostrva u Hrvatskoj do kojih možete i bez trajekta FOTO
Krk Foto: Shutterstock/ Andrew Mayovskyy

Ostrva imaju poseban šarm kojem je teško odoleti, pa ne čudi da su popularna odredišta za letovanja. Sa svih strana su okruženi morem i predivnom prirodom, a ljudi su opušteni i najčešće sve obavljaju uz neizostavni moto “pomalo”.

Kako ne biste satima čekali u redu za trajekt da upoznate neki od ostrva, predlažemo vam tri koja su kopnom povezana mostom i nude pregršt aktivnosti za sadržajan godišnji odmor.

Murter

U Šibenskom arhipelagu smešteno ostrvo predivnih pešćanih plaža i bogate kulturne baštine još iz doba antike, Murter. Veći deo ostrva Murtera prekriven je maslinama i smokvama koje rastu i po gradu, pa ih slobodno u šetnji možete ubrati i osvežiti se.

Murter se smatra svojevrsnim ulazom u Nacionalni park Kornati koji u vreme sezone svakodnevno možete posetiti turističkim brodom.

Pet hrvatskih ostrva koja su raj na zemlji FOTO

Mesečevo ostrvo

Istočna strana ovog ostrva je od davnina oblikovana jakom burom i morem, skoro je potpuno ogoljena i neodoljivo podseća na površinu Meseca. Ostatak ostrva je pak bogat vegetacijom, a na njemu se nalaze čak i tri slatkovodna jezera. Reč je o ostrvu Pag.

Kako izgleda potvrda bez koje ne možete da putujete do grčkih ostrva?

Krk

Ako volite Kvarner i pogled na Velebit, posetite Krk. Ostrvo duge tradicije puno je zanimljivih sadržaja. Godišnji odmor je odavno prestao biti samo relacija plaža-apartman, pa se na Krku nude i zabavne adrenalinske aktivnosti poput šetnje među krošnjama.

Iako reč šetnja inače ne asocira na adrenalin, ova će vam pokazati suprotno. Početna tačka je na prevoju Treskavac s kojega vidite jug ostrva, Bašku i ostrvo Prvić, a nakon provere opreme, krećete na dvosatnu vožnju brzinom od skoro 80 km/h po čak 8 ziplineova s pogledom na ostrvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: