Korona ukinula žurke i klubove: Od danas bez noćnog života u Crnoj Gori

Zbog nepoštovanja epidemioloških mera u Crnoj Gori i rasta broja novozaraženih, na snazi će od danas pa do 2. avgusta biti nove mere.

Izvor: Tanjug

Petak, 23.07.2021.

09:47

Korona ukinula žurke i klubove: Od danas bez noćnog života u Crnoj Gori
Perast Foto: Shutterstock/Olga Gavrilova

Nadležni će od danas pa do 2. avgusta uvesti privremenu zabranu rada noćnih klubova i diskoteka, na otvorenom i zatvorenom prostoru, pišu podgoričke Vijesti.

Zabranjuju se žurke i muzički festivali, kao i bilo kakvo masovno okupljanje u zatvorenom prostoru. Pozivajući se na svoja saznanja, Vijesti pišu da od 2. avgusta boravak u unutrašnjem prostoru ugostiteljskih objekata neće biti omogućen bezuslovno.

U fokusu Uprave za inspekcijske poslove biće kontrola okupljanja na otvorenom i izvođenje muzike uživo u baštama lokala. Ukoliko se nastavi trend kršenja, razmotriće se njihovo ukidanje ili dodatno ograničavanje, piše list.

Šta nakon 2. avgusta?

Ukoliko epidemiološka situacija bude povoljna, od 2. avgusta će ponovo početi da rade noćni klubovi i diskoteke, ali samo za one koji su vakcinisani, poseduju negativan PCR test ili dokaz da su preležali koronavirus (da je prošlo manje od 180 dana od pozitivnog PCR testa).

Pod istim uslovima će biti moguć i boravak u unutrašnjem prostoru ugostiteljskih objekata, kao i ulazak na žurke, muzičke festivale i bilo koja druga masovna okupljanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Podeli: