Objavljena nova korona-karta EU - delovi Grčke u crvenoj, Hrvatska i dalje u narandžastoj zoni

Na karti koju objavljuje Evropski centar za kontrolu i prevenciju bolesti (ECDC) ima značajnih promena.

Izvor: index.hr

Četvrtak, 22.07.2021.

14:33

Objavljena nova korona-karta EU - delovi Grčke u crvenoj, Hrvatska i dalje u narandžastoj zoni
Lefkada Foto: Shutterstock/emperorcosar

ECDC kartu ažurira svake nedelje. Reč je o najvažnijoj mapi za koronavirus u Evropskoj uniji, jer zemlje članice EU donose mere i određuju pravila za ulaz iz određene zemlje upravo prema boji koju ta zemlja ima na ovoj karti.

Boje za pojedina područja se određuju kombinacijom potvrđenih slučajeva zaraze u proteklih 14 dana na 100.000 stanovnika i procenta testirane populacije.

Vraćate se sa odmora - šta vam treba za ulazak u Srbiju i kad je karantin obavezan

Sudeći prema najnovijoj karti, evidentno je da su se stvari promenile u odnosu na prošlu nedelju.

U narandžastoj boji je gotovo cela Francuska, manji deo Italije, kao i više od polovine Grčke. Potom, većina Danske, centralni deo Severne Makedonije, manji delovi Švedske i Finske su takođe u narandžastoj boji.

Hrvatska obala je kao i prošle nedelje i dalje narandžasta, dok je kontinentalni deo ove zemlje i dalje u zelenoj zoni.

Korona virus, Srbija i putovanja: Šta je Digitalni zeleni sertifikat i čemu služi U crvenoj zoni su Portugal, više od polovine Španije, Irska, Luksemburg, trećina Holandije, deo Grčke (Lefkada, Olimpijska regija, Kefalonija, Zakintos), mali deo Danske i Malta.

Tamnocrvenom bojom su obeleženi predeli u kojima je najlošija epidemiološka situacija. Ove nedelje su tom bojom obeleženi delovi Španije i Holandije, Kipar i Krit.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: