Nove mere u Hrvatskoj, uvode se restrikcije za Jadran?

U Hrvatskoj se planiraju nove restrikcije koje se odnose i na građane koji putuju tamo i na one koji tamo žive, ministar Davor Božinović najavio je uvođenje novih mera od ponedeljka.

Izvor: Dnevnik.hr

Sreda, 21.07.2021.

19:58

Nove mere u Hrvatskoj, uvode se restrikcije za Jadran?
Foto:Profimedia

Broj novozaraženih u Hrvatskoj poslednjih dana raste. Tako je danas zabeležen 191 novi slučaj zaraze, a jedna osoba je umrla. Ispitano je 4.205 uzoraka.

Ministar Božinović otkrio je da će se nove mere primeniti na jadransko priobalje, na deo koji je narandžast. "Brojevi rastu i moramo nešto da preduzmemo", rekao je.

Mere bi trebalo da stupe na snagu u ponedeljak, objasnio je on.

Kriterijum će biti digitalna kovid-sertifikacija EU.

"Svi oni skupovi na kojima je više od 50 do 1.000 ljudi moraće biti organizovani tako da lokalni štabovi zajedno sa sedištem okruga preuzmu njihovu organizaciju", objasnio je on.

Svadbe takođe imaju svoj okvir. Venčanja će biti dozvoljena za najviše 200–300 ljudi, rekao je ministar za Dnevnik hr.

Sportska takmičenja biće dostupna i onima koji imaju kovid-sertifikat. Važno je da se vakcinišete, imate negativan test ili da je osoba preležala koronu.

Vakcinacija je garancija za osobu koja je vakcinisana, kaže Božinović. "Sve dok epidemija traje, treba se zaštititi na ovaj ili onaj način."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: