Tenerife - ostrvo s hiljadu lica FOTO

Ovo ostrvo vam nudi sve što ste ikad poželeli od odmora.

Izvor: Avaz.ba

Sreda, 21.07.2021.

10:26

Tenerife - ostrvo s hiljadu lica FOTO
Foto: Shutterstock/Skumer

Tenerife, najveće od sedam Kanarskih ostrva, ima mnogo lica.

Jugozapadna obala obiluje tržnim centrima, noćnim klubovima, velikim hotelskim kompleksima i restoranima. S druge strane, sever ostrva je poznat po mirnim ribarskim mestima, vinogradima, bašticama, plantažama banana i tajnim plažama.

Tenerife: Mesto koje izgleda kao raj

Tu je i Nacionalni park Teide, najveći i najstariji od nacionalnih parkova na Kanarskim ostrvima i treći najstariji u Španiji. U ovom području se nalazi i vulkan Teide, koji je najviši vrh na Kanarskim ostrvima (3,715 metara).
Ako još tu dodamo delfine, kitove i prozirno plavetnilo, Tenerife imaju sve.

Evropljani, a naročito Britanci, dugo su smatrali Tenerife isključivo destinacijom za lude žurke, pa ostrvo ima više miliona posetilaca godišnje.

Španija: Ronda – gradić na steni, u srcu Andaluzije

Ko voli dobar provod, može da ide u Plaja de las Amerikas, gde uz plaže ima i mnoštvo klubova, restorana i prodavnica.
Ko hoće mir, može da ode u obližnje mirno selo Los Kristijanos.
Puerto de la Kruz, možda je i najbolje čuvana tajna ostrva, sa kaldrmisanim ulicama, lukom i malim trgovima pod gustim krošnjama. Možete uživati u Starom gradu, ali i u botaničkoj bašti. Morate da pešačite oko pet sati do vrha, pa oni koji su u slabijoj kondiciji treba da se prepuste gondoli koja vas za tren oka dovodi do "krova Španije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: