Grčka bez nemačkih turista ove godine?

Nemačka je stavila Grčku na listu rizičnih zemalja.

Izvor: B92

Sreda, 21.07.2021.

08:28

Grčka bez nemačkih turista ove godine?
Foto: Shutterstock/Vladislav Gajic

Nemačka je podigla uzbunu u turističkoj industriji kada je objavila da je Grčku stavila na listu rizičnih destinacija kao zemlju sa visokim rizikom od zaražavanja koronavirusom.

Nemačka je upozorila svoje građane da ne putuju u Grčku, i da je ta zemlja na listi rizičnih destinacija, a svako putovanje u tu zemlju će nositi određene posledice sa sobom.

Deset stvari po kojima ćete prepoznati da je neko iz Nemačke

Putovanje u Grčku nije zabranjeno, ali će se od svakog putnika ili turiste po povrtku tražiti da uradi PCR test, i da će samo oni sa negativnim nalazom moći da uđu bez većih problema. Ukoliko to putnici ne urade, čeka ih obavezan karantin od dve nedelje.

Ukoliko se situacija sa pandemijom pogorša u Grčkoj, postoji jasan rizik da će svi nemački putnici biti prisiljeni na karantin po povratku kući, što je izuzetno nepopularna mera, pa će izgleda Grčka ove godine ostati bez nemačkih turista.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: