Skrivene oaze: 6 predivnih plaža u Španiji

Predstavljamo vam možda manje poznate, ali svakako ne i manje lepe plaže Španije na kojima ćete uživati u fascinantnim pejzažima.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.07.2021.

14:03

Skrivene oaze: 6 predivnih plaža u Španiji
Kala Bramant Foto: Shutterstock/Travel reports

Španija je poznata po lepoti i nije ni čudo što je godinama jedna od traženijih turističkih destinacija. Ovom prilikom vam otkrivamo manje poznate, ali ne i manje lepe plaže.

Neke od njih su idealne za uživanje s porodicom, neke su kao stvorene za osamljivanje među prirodnim lepotama.

Ostrvo na koje ljudi ne idu zbog plaže – postalo veliki hit

1. Plaža de Aramal, Kosta Kantabrija

Na severnoj obali Španije leži Kosta Kantabrija, gde su plaže oivičene mirisnim zelenim livadama. Do plaže Aramal se stiže nakon kratke vožnje taksijem od stanice Pesues i 15 minuta hoda. Plaža je zatvorena strmim, stenovitim padinama prekrivenim papratima i detelinom i do nje dolaze malobrojni posetioci, pa je idealna ukoliko želite da se sklonite od gužve, a postoji i mala pećina koja je idealno skrovište za zaljubljene. Kada je oseka, moguće je prošetati plažom istočno do plaže Amio, gde se okupljaju lokalne porodice.

2. Kala Bramant, Kosta Brava

Kami de Rondahe predstavlja niz drevnih staza krijumčara koje planinarima nude živopisnu rutu duž severoistočne obale Španije. Polazeći od sela Portbou, pa dalje prema jugu do Barselone, staza prolazi pored divljih i tajnih uvala. Na poluostrvu Punda del Kap Ras nalazi se Kala Bramant, polukružna uvala do koje se dolazi nakon kratkog, strmog spusta koji karakterišu kristalne vode ispod stenskih formacija prekrivene travom, divljom šargarepom i čičkom. Savršena je za snorkling.

Španija: Ronda – gradić na steni, u srcu Andaluzije

3. El Portilju, Austurija

Na ovom delu Kosta Verde, padine okružuju žute peščane plaže. Da biste stigli do plaže El Portilju, potrebno je da hodate zapadno glavnim putem od stanice Poo, pa stazom pored kampa Las Končas i da pratite obalsku stazu 1,2 km dok ne vidite put do plaže s desne strane, 34 stepenika dole.

4. Kala Mitjana, Menorka

Plaže na jednom od Balearskiuh ostrva su prelepe. Unesko je čitavo ostrvo imenovao rezervatom biosfere 1993. godine.

Kala Mitjana je plaža u zanosnom karipskom stilu sa finim belim peskom i tirkiznom vodom, što je jedan od razloga veće posećenosti leti.
Ukoliko tražite mirnije plaže, nastavite jugoistočno do plaže Kale de Trebaluher, koja je podjednako lepa.

Objavljena lista 25 najlepših plaža na svetu: Grčka zauzela tri mesta

5. Kalo es Karagol, Majorka

Impresivni vrhovi planine Tramuntana ustupaju mesto vinogradima i voćnjacima, a njegove bistre plave vode podržavaju bogat i raznolik morski život. Peskovita plaža Kalo es Karagol se nalazi u udaljenom i netaknutom zalivu na najjužnijem delu ostrva.
Plitka voda i prostranstvo čine je savršenom za uživanje s porodicom.

6. Kala Puerto Negro, Kosta del Azar

Obala narandžastog cvetanja se proteže duž 115 km između Barselone i Valnceije, nudi šetnje po divljim liticama, plažama i prirodnim staništem ptica poput velikih kormorana, vetruški i prugastog orla.

Kala Puerto Negro je mala šljunkovita uvala u prirodnom parku Sera d'Irta - morski rezervat s nizom slatkih plaža okruženim patuljastim palmama i drvećem mastike.
Staza uz obalu dalje ka jugozapadu je idealna za planinare i bicikliste.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: