Koje cene su dočekale turiste u Grčkoj?

Ukoliko još uvek razmišljate o idealnoj destinaciji za odmor, pogledajte koje su cene smeštaja, ležaljki i hrane u grčkim letovalištima.

Izvor: B92

Utorak, 29.06.2021.

10:50

Koje cene su dočekale turiste u Grčkoj?
Foto: Shutterstock/Lucian BOLCA

Cene smeštaja

Za letovanje od 10 dana u sezoni potrebno je izdvojiti oko 350 evra po osobi na Lefkadi, Skijatosu I Polihronu, a nešto više od 400 evra za smeštaj u vili u Haniotiju.

Pristupačniji smeštaj se može pronaći na Tasosu (za 300 evra), u Halkidikiju (apartmanski smeštaj za 160 evra) i Stavrosu (150 evra).

Ljubitelji hotelskog smeštaja treba u proseku da izdvoje oko 700 evra za 10 noćenja u dvokrevetnoj hotelskoj sobi.

Ležaljke

Cene ležaljki na plaži se razlikuju od mesta do mesta, a dosta zavise i od plaže na koju ste se uputili, ali jedna od najpristupačnijih opcija jeste da za 3 evra dobijete jednu ležallju, vodu i frape ili da za 5 evra dobijete komplet ležaljki i suncobran.

Na većini grčkih plaža je obavezna konzumacija pića ukoliko želite da koristite ležaljku. Uglavnom je obavezna konzumacija pića ukoliko želite ležaljku.

Piće i hrana

Za jedan kvalitetan obrok u Grčkoj potrebno je izdvojiti oko 6 evra (npr. za grčku musaku, punjenu papriku, piletinu) i 8 - 9 evra za specijalitete od svinjetine I jagnjetine. Cene morskih specijaliteta se kreću od 8 - 12 evra.

Giros koji je neizostavan deo svakog letovanja u Grčkoj možete pronaći za 3 evra, dok se cene paste i pica kreću od 5 do 8,5 evra.

Ako preferirate laganiju ishranu, u čorbama možete da uživate za otprilike 5 evra, a u obrok salatama za 4 do 6 evra.

Kada poželite da se osvežite uz sladoled, to možete učiniti za 1 do 2,5 evra.

Kafu možete da popijete za 2,5 do 3 evra, dok u ceđenim sokovima možete da uživate za 4 evra. S alkoholnim napicima u vezi, cene piva se kreću od 3 - 6 evra, koktela oko 7, 8 evra, dok se pola litra vina može popiti za 5 evra.

Kakva su vaša iskustva sa cenama u grčkim letovalištima?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: