Nemačka skinula Srbiju sa "crvene liste"

Nemačka je sa "crvene liste" zemalja rizičnih za putovanja zbog korone danas skinula nekoliko država i regiona.

Izvor: Jutarnji list

Petak, 11.06.2021.

14:44

Nemačka skinula Srbiju sa
Foto: Shutterstock/Savvapanf Photo

Među tim zemljama su SAD, Kanada, Švajcarska, Austrija, neki regioni Grčke, ali i Hrvatske, saopštio je Institut za zarazne bolesti Robert Koh, a preneo Rojters.

Nova pravila za putovanja važiće od nedelje, naveo je Institut.

Na nemačkoj listi nalazi se 19 država i regija koje se više ne smatraju rizičnim područjima, s obzirom na smanjenu stopu zaraze koronavirusom.

Države koje više nisu na rizičnoj listi putovanja su Jermenija, Austrija, Azerbejdžan, Bosna i Hercegovina, Kanada, Kipar, Liban, Moldavija, Crna Gora, Severna Makedonija, Srbija, Ukrajina i Sjedinjene Države.
Foto: Shutterstock/Savvapanf Photo
Sve hrvatske županije, osim Međimurske i Varaždinske, od nedelje se smatraju sigurnim destinacijama za putovanje. Isto se odnosi na neka područja u Portugalu, Norveškoj, Grčkoj i Švajcarskoj.

Bez obzira na novu listu, vlada Nemačke i dalje savetuje građanima da izbegavaju turistička putovanja van zemlje.

Očekuje se da bi Nemačka do 1. jula trebalo da ukine većinu restrikcija vezanih za koronavirus..

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: