Turistička sezona u Crnoj Gori: "Gosti iz Srbije i regiona se tretiraju kao domaći"

Ministar ekonomskog razvoja Crne Gore Jakov Milatović izjavio je danas u Beogradu da je epidemiološka situacija u njegovoj zemlji stabilna i da u mnogim mestima, naročito na moru, nema aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom, istakavši da je urađeno sve da bi se turistička sezona odvijala na najbolji način.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.06.2021.

14:55

Turistička sezona u Crnoj Gori:
Foto: Shutterstock/DVAD

"Puno smo ove godine uradili na osnaživanju medicinskih protokola, kako bismo sačuvali stabilnu epidemiološku situaciju, pa smo uveli i besplatno lečenje turista koji dođu u Crnu Goru, a zaraze se koronom tokom odmora", kazao je on na promociji uspostavljanja komercijalnih letova nove avio-kompanije "Er Montenegro".

Istakao je da je u Crnoj Gori vakcinisano 35 odsto stanovništva jednom dozom vakcine, a skoro 25 odsto sa obe doze, te da su turistički radnici bili prioritetna kategorija za vakcinaciju.
Milatović je kazao da je stanovništvo u primorskom delu zemlje bolje vakcinisano od onog na severu, te da se mnogi hoteli i promovišu time da im je osoblje vakcinisano i deo nosi bedževe na kojima piše da su vakcinisani.

On je naglasio da se gosti iz Srbije i regiona u Crnoj Gori tretiraju kao domaći, i najavio skoro povećanje broja letova između Crne Gore i Srbije.

Predrag Todorović, izvršni direktor "Er Montenegra", naveo je da će Beograd biti glavna destinacija te kompanije:

"Letećemo iz Podgorice ka Beogradu u početku jednom dnevno, dok će iz Tivta u početku biti dva leta dnevno ka Beogradu, a u toku letnje sezone i do tri puta dnevno."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: