Najlepše plaže Grčke - koja je vaš favorit? ANKETA

Grčka obiluje bajkovitim primorskim lokacijama koje su svojevrstan raj za turiste.

Izvor: B92

Sreda, 19.05.2021.

08:40

Najlepše plaže Grčke - koja je vaš favorit? ANKETA
Foto: Profimedia

Grčka obala obuhvata 13.870 kilometara površine i ogroman broj plaža. Bilo da volite pesak, stene ili visoke litice, sigurno je da vas Grčka neće razočarati.

Od peščanog raja na Kritu do strmih litica Zakintosa, Grčka obiluje bajkovitim primorskim lokacijama koje su svojevrstan raj za turiste.

Elafonisi, Krit

Plaža Elafonisi, na jugozapadu Krita, postala je vrlo popularno odredište izletnika koji u ovaj rajski kutak dolaze automobilom, autobusom ili brodom.

Ova plaža je posebno prepoznatljiva po roze pesku koji svake godine privlači ogroman broj turista, a zbog kojeg je proglašena jednom od tri najlepše plaže na ostrvu.

Navajo, Zakintos

Jedna od najprepoznatljivijih plaža ove zemlje čije su fotografije nasukanog broda sastavni deo brošura turističkih agencija - plaža Navajo svakako predstavlja biser Mediterana.

Smeštena na ostrvu Zakintos, ova plaža uokvirena je visokim liticama, a može se pohvaliti azurno plavim morem te čistim, belim peskom.

Samim time što je Navajo "zaštitno lice" razglednica, privlači i ogroman broj turista te se neretko dešava da na njoj vlada gužva, zbog čega turistički portali preporučuju da ovu lepoticu posetite izvan turističke sezone za potpuni doživljaj.

Porto Kaciki, Lefkada

Sa svojim blistavim belim liticama koje naglo padaju u azurne vode, Lefkadin Porto Kaciki predstavlja spektakularan prizor.

Porto Kaciki, što na grčkom znači "luka koza", nazvana je po kozama koje su ranije bile jedini stanovnici ovih područja, a sada privlači turiste sa svih krajeva sveta.

Sarakiniko, Milos

Ostrvo Milos na Kikladima poznato je po jedinstvenom pejzažu koji je nastao tako što su tokom godina vetar i more urezivali meke blede vulkanske stene u bizarne oblike.

Najduža peščana plaža u Evropi je u Grčkoj VIDEO

Bela oaza unikatnog izgleda je jedna od najpopularnijih lokacija na ostrvu, a pruža priliku za kupanje i opuštanje među stenama.
Da li ste obišli neku od ovih plaža? Pišite nam utiske u komentarima!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

89 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: