Četiri skrivene evropske plaže - ovde možete pobeći od koronavirusa FOTO

Zbog pandemije koronavirusa, umnogome će uticati i izbor mesta za letovanje. Shodno ovome, mnogi će tražiti manje poznate destinacije za odmor, gde nema velike posećenosti. U nastavku teksta, izdvojili smo četiri destinacije, koje će vas zainteresovati.

Izvor: pun kufer

Utorak, 18.05.2021.

09:06

Četiri skrivene evropske plaže - ovde možete pobeći od koronavirusa FOTO
Foto: Shutterstock/View Apart

Gozo, Malta

Gozo je ostrvo koje se prostire na oko 67 kvadratnih kilometara u Sredozemnom moru, pa se smatra drugim najvećim ostrvom u Malti. Međutim, za razliku od veće i posećenije Malte, Gozo je vrlo ruralno i brdovito mesto. S Malte do njega možete doći trajektom za pola sata. Prepun je pećina, pa predstavlja pravu turističku atrakciju roniocima. Ukoliko se nađete na ovom ostrvu, obavezno posetite Azurni prozor, koji još nazivaju i "plavo oko", a nalazi se u Dvejri, piše Punkufer
Foto: Shutterstock/stocker1970
Oronsaj, Škotska

Oronsaj je manje ostrvo u škotskim Unutrašnjim Hebridima, koje se prostire na 543 hektara. Prema poslednjem popisu stanovništva, u njemu živi, svega, osam osoba, što dodatno doprinosi njegovoj atraktivnosti među putnicima, koji vole privatnost, mir i tišinu. Reč je o mističnom mestu, s čarobnom panoramom i spektakularnim prirodnim lepotama.
Foto: Shutterstock/unamarina
Formentera, Španija

Formantera je najmanje i najjužnije ostrvo u španskom arhipelagu Las Pitiusas koji pripada Balearima. Za razliku od poznate Ibize, od koje je udaljeno svega šest kilometara, ovo mesto je stvoreno za uživanje u moru i suncu. Ostrvo je dugo 19 kilometara, a ponosi se brojnim peščanim plažama. Uz to, izvrsno je mesto za isprobavanje španske kuhinje – sve od tapasa do raznih jela na bazi sveže ribe i plodova mora.
Foto:Shutterstock/Travel-Fr
Porkueroples, Francuska

Porkueroples je najveće ostrvo u arhipelagu Iles d Hieres. Prostire se na oko 12,5 kvadratnih kilometara u Sredozemnom moru. Jednom su vinogradi prekrivali dobar deo ostrva, a danas, većina, pripada Nacionalnom parku Port-Kros, koji je prava turistička atrakcija. Ovde vas očekuje prekrasno more, kao i nadaleko poznata francuska kuhinja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: