Portugal se otvorio za turiste, ali ne za sve zemlje

Portugal je odobrio turistička putovanja za građane većine evropskih zemalja, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova u Portugalu.

Izvor: Beta

Subota, 15.05.2021.

13:17

Portugal se otvorio za turiste, ali ne za sve zemlje
Foto: Shutterstock/illpaxphotomatic

Osobe iz zemalja EU u kojima je broj slučajeva koronavirusa manji od 500 na 100.000 stanovnika, mogu da putuju u Portugal i kad je reč o putovanjima koja nisu neophodna, navela je portugalska vlada u saopštenju. Ta mera stupa na snagu u ponedeljak.

Svi putnici stariji od dve godine moraju, pre ulaska u avion, da pokažu negativan PCR test ne stariji od 72 sata. Aviokompanijama, koje prime putnike bez testa, preti kazna - izmedju 500 i 2.000 evra po putniku, navodi se u saopštenju.

Restrikcije, kojima su dozvoljena samo neophodna putovanja, zadržane su za osam zemalja, među kojima su pet zemalja EU - Kipar, Hrvatska, Litvanija, Holandija i Švedska, kao i za Južnu Afriku, Brazil i Indiju.

Putnici iz tih zemalja moraće po dolasku u karantin od 14 dana.

Portugal je još juče odobrio turistička putovanja iz Velike Britanije, čime je ukinuo restrikcije uvedene početkom januara. Veze sa Velikom Britanijom prekinute su u januaru i ponovo uspostavljene sredinom aprila, ali samo za neophodna putovanja.

Stotine britanskih turista, najbrojnijih gostiju Portugala, očekuju se već iduće nedelje, pre svega u turističkoj oblasti Algarve na jugu.

Hiljade navijača, takođe, se očekuju 29. maja u Portu na finalu Lige šampiona između Mančester sitija i Čelsija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: