Dobro došli, turisti: Grčka otvorena, Turska prihvata sve vakcine VIDEO

Turska od danas prihvata sve vakcine, Evzoni je otvoren za sve putnike, a direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (Juta) Aleksandar Seničić rekao je da se sada implementira "sve što je najavljeno".

Izvor: B92, Prva TV

Petak, 14.05.2021.

14:04

Dobro došli, turisti: Grčka otvorena, Turska prihvata sve vakcine VIDEO
Foto: Printscreen/TV Prva

Podseća da sertifikat o vakcinaciji omogućava turistima da bez ikakvih dodatnih dokumenata pređu granicu Grčke, samo je bitno da je prošlo 14 dana od revakcinacije.

Alternative su negativan PCR test ne stariji od 72 sata, i antigenski koji može da se radi u privatnim laboratorijama, navodi Seničić za Televiziju Prva.

Sve radi normalno i popuštene su mere u najvećem obimu, i očekuju se dodatna popuštanja. Ono što je i dalje na snazi jeste zabrana kretanja od pola 1 noću do 4 ujutru.

Srbija je od početka godine podelila prvobitno planiranih 100.000 vaučera, a Seničić podseća da je rebalansom budžeta odvojeno novca za još 20.000 vaučera, koji su "već podeljeni". "Srbija može da ponudi mnogo destinacija. Treba da naučimo da po Srbiji treba da se putuje tokom cele godine", ističe Seničić.

Situacija u Turskoj je dosta komplikovana i zbog velikog verskog praznika je bio potpuni lokdaun u državi, a popuštanje mera sledi u ponedeljak, kaže direktor Juta.

"Od danas stupa na snagu sporazum koji je postignut - priznaju se sertifikati o vakcinaciji bez obzira na to o kojoj vakcini je reč", ističe on.

Grčka ublažila mere - uslovi za ulazak, kako do ostrva i šta je na snazi?

Za one koji nisu vakcinisani potreban je negativni PCR test, a za decu koja su u pratnji vakcinisane, odnosno, osobe sa negativnim PCR testom, ne treba nikakva dokumentacija, navodi Seničić.

Seničić kaže da u četiri zemlje u okruženju možemo bez ikakvih dodatnih dokumenata - a to su Severna Makedonija, Albanija, Crna Gora Bosna i Hercegovina.

Trenutno se samo sa negativnim PCR testom može u Tunis, a sa sertifikatima ili negativnim PCR testovima u Egipat, Hrvatsku, Kipar i Bugarsku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: