Ovo je prava turistička atrakcija: Egipćani otkrili novu planinu

Fotografije ljudi koji uživaju u snežnim predelima i spuštaju se niz snegom pokrivene planine, nisu neobične, međutim, one koje prikazuju takve prizore u Egiptu su se, za veoma kratko vreme, proširile društvenim mrežama.

Izvor: Dnevni avaz

Sreda, 12.05.2021.

13:25

Ovo je prava turistička atrakcija: Egipćani otkrili novu planinu
Foto: Shutterstock/A.Pushkin

Si-en-en prenosi da ova zemlja Bliskog istoka retko doživljava kiše, a kamoli sneg. Fotografije, o kojima je reč, ne prikazuju iznenadni nalet zimskog vremena u Egiptu, već neobičnu turističku atrakciju, stvorenu preradom soli u Port Fuadu, koji se nalazi na severnom kraju Sueckog kanala.

Slane planine Port Fuad postale su svetski poznate nakon što su se fotografije ljudi, koji se spuštaju niz njih, proširile društvenim mrežama. Shodno ovome, veliki broj Egipćana dolazi iz različitih delova zemlje, samo da bi uživali u pejzažu. Dok neki upijaju čari Slanih planina, drugi, pak, pokušavaju da skijaju na njima, navodi Si-en-en.

Egipatski fotograf Mohamed Vardani, koji je i autor fotografija, rekao je za Si-en-en da planine podsećaju na snežne vrhove Severnog pola. Njegovo delo predstavlja deo aktuelnog projekta sagledavanja Egipta iz drugačije perspektive, kao i otkrivanja turističke i kulturne baštine mesta, jer su zapostavljene zbog poznatijih atrakcija, poput piramida.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

20 h

Podeli: