Prvomajski praznici: Većina kampera se ponašala odgovorno prema prirodi VIDEO

Frušku Goru, tokom prvomajskog praznovanja pre pandemije, u proseku je posećivalo i do pola miliona posetilaca, a ove godine se taj broj smanjio. Međutim, ovakva situacija, nije uticala na praznično raspoloženje posetilaca.

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.05.2021.

11:40

Prvomajski praznici: Većina kampera se ponašala odgovorno prema prirodi VIDEO
Foto: printscreen/Prva TV

Prvomajski i verski praznici su protekli u prazničnoj atmosferi, a veliki broj posetilaca se pridržavao epidemioloških mera protiv koronavirusa.

"Većina kampera je otišlo kući, bilo je dosta odgovornih posetilaca, koji su se ponašali odgovorno prema prirodi i životnoj sredini", ističe Dragan Vidović, radnik u Nacionalnom parku "Fruška Gora".

Pandemija koronavirusa znatno je uticala na posećenost Fruške Gore, pa je, prema rečima Dragana Vidovića, ukupan broj posetilaca iznosio oko 50 000.

Potrebe za policijskom ili, pak, vatrogasnom intervencijom nije bilo, jer su građani vodili računa o svim propisanim pravilima tokom posete ovom parku.

Shodno tome, Dragan Vidović ističe da je:

"Sezona na Fruškoj Gori zvanično počela 1. maja."

Opširnije u video-prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: