Nova pravila ako u avion vodite ljubimca: Na šta treba da obratite pažnju

Er Srbija (Air Serbia) je ažurirala pravila o prihvatu kućnih ljubimaca (Pet in cabin) na JU letovima, u skladu sa zahtevima EU regulative. Transport ljubimaca (PETC) moguć je samo za ljubimce minimalne starosti od 12 nedelja.

Izvor: Travelmagazine

Ponedeljak, 12.04.2021.

08:50

Nova pravila ako u avion vodite ljubimca: Na šta treba da obratite pažnju
Foto: aapsky/Shutterstock

Prilikom rezervacije PETC, pored standardnih podataka koji se traže od putnika, potrebno je da im se skrene pažnja o sledećem:

1. putnik je dužan da pribavi svu neophodnu dokumentaciju za prevoz ljubimca za putovanje (uključujući i tranzit),

2. ljubimac mora biti minimalne starosti 12 nedelja da bi putovao,

3. ljubimac mora imati sve neophodne potvrde o vakcinaciji, uključujući i onu protiv besnila koja je obavezna za ulazak u zemlje EU, ali i US (u tom slučaju ljubimac ne može imati manje od 7 meseci da bi mogao da putuje),

4. za sve infomacije u vezi s dokumentacijom, dozvolama, vakcina i sl. putnik se mora obratiti konzularnim predstavništvima zemalja u koje putuje ili nadležnim službama datih zemalja (Npr. za unošenje ljubimaca u Srbiju, zaduženo je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za veterinu, za druge zemlje to možda mogu biti ista ministarstva ali je najbolje putnika uputiti na konzulate)
Foto: Monika Wisniewska/Shutterstock
Odgovornost je putnika da se informiše i pribavi svu neophodnu dokumentaciju u cilju bezbednog transporta ljubimca. Er Srbija nije odgovorna u slučaju odbijanja ulaska ili tranzita zbog neposedovanja neophodne dokumentacije i potvrde o vakcinaciji, navodi Travelmagazine.

Prevoz kućnih ljubimaca u prtljažnom delu aviona (AVIH) nije dozvoljen.

Prevoz živih životinja u vidu kargo prevoza moguć je na pojedinim tipovima vazduhoplova u okviru Air Serbia flote, kao i do/od određenih destinacija u okviru mreže Er Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: